Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Κατάθεση τροπολογίας για τη Μονή Βελλάς και τη Ριζάρειο από τον Θ. Οικονόμου

Προσθήκη τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου, αναφορικά με το μισθολογικό καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων της Μονής Βελλάς και της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα, με τις πρόσφατες διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4024/11, από 1/1/2012 οι αποσπασμένοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται από τον φορέα υποδοχής και όχι από τον φορέα προέλευσης, ο οποίος και αναλαμβάνει τη σχετική δαπάνη.
Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή οδηγεί σε δυσχέρεια διατήρησης των αποσπάσεων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στις Εκκλησίες της Ελλάδας, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου καθώς και στα νομικά πρόσωπα τους, στην Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και στη Ριζάρειο, δηλαδή σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ - φορείς υποδοχής που δεν επιχορηγούνται από το κράτος σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού τους.
Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα για τροπολογία που κατέθεσε ο Θανάσης Οικονόμου από κοινού με τους βουλευτές Κουρουπάκη, Τσουρή και Παρασύρη αναμένεται αλλαγή σύμφωνα με την οποία οι αποσπασμένοι υπάλληλοι θα μισθοδοτούνται από τον φορέα προέλευσής τους.
Η ενημέρωση του Βουλευτή Ιωαννίνων, μετά τις επαφές που είχε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι η τροπολογία θα γίνει αποδεκτή και θα διατηρηθεί η καταβολή της μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών από τον φορέα προέλευσης και μάλιστα με ισχύ από 1/1/2012. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των νομικών προσώπων και η ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού τους έργου.

ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/