Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αθώοι για την απόδραση οι τρεις συνοριακοί!

Την 1η Ιουνίου του 2010, ένας Αλβανός λαθρομεταφορέας, απέδρασε μέσα από την αστυνομική κλούβα, την ώρα που μεταφέρονταν στα κρατητήρια της Καστανής. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, χρειάστηκε τότε κάτι λιγότερο από μία ώρα να θέσει σε διαθεσιμότητα τους τρεις συνοριακούς και η τοπική ηγεσία να διατάξει την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Αστυνομική κλούβα μόνο κατ' ευφημισμόν...
Γιατί επρόκειτο για ένα όχημα (είναι αυτό της φωτογραφίας) που χρησιμοποιείται ευρέως για διάφορες εργασίες και μεταφορά πολλών... προϊόντων.
Στην πορεία φυσικά και ύστερα από την πραγματογνωμοσύνη που έγινε αποκαλύφθηκε ότι το όχημα, ένα κλειστού τύπου βαν, ήταν άκρως ακατάλληλο για μεταγωγές.
Άλλωστε αυτό υποστήριζαν εξ αρχής οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.
Παρόλα αυτά οι τρεις συνοριακοί χρειάστηκε να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα αρκετούς μήνες. Και την Παρασκευή να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι αθωωτική και για τους τρεις....
Η περιπέτεια κράτησε ενάμισι χρόνο. Άλλωστε ζούμε σε μία χώρα όπου τα αυτονόητα καθίστανται ζητούμενα.
Το χειρότερο φυσικά είναι ότι οι μεταγωγές στο Νομό Ιωαννίνων, εξακολουθούν να γίνονται με τα ίδια, ακατάλληλα οχήματα.
Ο τότε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, βιάστηκε να θέσει σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικούς.... Από τότε όμως και μέχρι σήμερα κανένας αρχηγός δεν ενδιαφέρθηκε να θέσει προς απόσυρση αυτές τις αυτοσχέδιες κλούβες των μεταγωγών! Αυτό άλλωστε είναι δύσκολο και δεν δημιουργεί εντυπώσεις όπως το πρώτο!


ΠΗΓΗ: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/10392-2011-12-09-13-04-26.html