Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη ενός (1) διακινητή, ο οποίος μετέφερε τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (08-12-2011) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας διακινητής, υπήκοος Πολωνίας, ηλικίας 21 ετών και δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, με το ανήλικο τέκνο τους.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον 21χρονο, στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Ιράκ.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 21χρονος διακινητής κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό των τριών (3) μη νομίμων μεταναστών, τρία (3) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Πολωνίας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος, μετέφερε τους μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια, θα επιχειρούσε την έξοδο τους μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι λαθρομετανάστες είχαν προκαταβάλει για τη μεταφορά τους σε άγνωστο συνεργάτη του κυκλώματος συνολικά το χρηματικό ποσό των οκτώ χιλιάδων (8.000) δολαρίων.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, πέντε (5) ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και τρία (3) κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.