Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ερωτήματα προς τον Αντιδήμαρχο Πωγωνίου κ. Γκόγκο

κ. Γκόγκο συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό σου, σχετικά με το να μη μετατραπεί η τοπική αυτοδιοίκηση σε μέρος του συνολικού οικονομικού προβλήματος της χώρας μας. Πως όμως μπορεί να βρεθεί στην πρωτοπορία να δημιουργήσει, να εμπνεύσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, χωρίς τους απαραίτητους πόρους ;
Και βέβαια σήμερα ο καθένας κρίνεται από τις προτάσεις του.
Μόνο που εγώ, πραγματικά το λέω, με αυτά που έχω δει και ακούω, δεν έχω ακούσει καμία μα καμία πρόταση τουλάχιστον αναπτυξιακή, να συζητείται στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια που έρχομαι και ειλικρινά λυπάμαι για αυτό.
Θα μου πείτε όμως, αυτό που ήδη συζητάει όλος ο κόσμος, λεφτά δεν υπάρχουν… και όμως πολλά προβλήματα και ειδικά θέματα αναπτυξιακά , θα μπορούσαν να λυθούν και χωρίς χρήματα, αρκεί να το θέλει όλη η Δημοτική Αρχή.
κ. Γκόγκο, μιας και μας καλείται όλους, να μη γίνουμε μέρος του προβλήματος αλλά να βγούμε μπροστά με προτάσεις και λύσεις, θα ήθελα να σας ρωτήσω, ο Δήμαρχος τι κάνει για αυτό, εκείνος έχει προτάσεις ; Γιατί εμείς έχουμε και το λέω μέσα από τα προηγούμενα σημειώματα που έχω στείλει.
Και σας το λέω ακόμη μια φορά και πρέπει να το καταλάβετε, στο Πωγώνι δεν υπάρχει αύριο χωρίς την κτηνοτροφία.
Είτε το θέλουμε είτε όχι.
Υπάρχει βέβαια και ο άλλος δρόμος προς την ανάπτυξη, π.χ. ο δρόμος του ιδιώτη.
Έχετε πλησιάσει σαν Δημοτική Αρχή κάποιους ιδιώτες για να δείτε εάν υπάρχει ενδιαφέρων;
Έχετε συζητήσει με αναπτυξιακές εταιρείες η αναπτυξιακές όποιας άλλης μορφής να σας δώσουν τα φώτα τους;
Έχετε δει το τουριστικό θέμα της περιοχής μας βραχυχρόνια και όχι μακροχρόνια, σαν κάποια μορφή ανάπτυξης;
Μιας και όπως πολύ σωστά αναφέρετε ότι το 80 % (και πλέον θα έλεγα εγώ ) της εξυπηρέτησης του πολίτη και όχι μόνο εκτελείται από την τοπική αυτοδιοίκηση, γνωρίζετε πως τα χωριά μας γεροντοκρατούνται και οι όποιοι νεολαίοι μας έχουν πάρει τα μάτια τους και τα πράγματα τους και έχουν φύγει για άλλες πολιτείες ;
( ίσως εάν συνεχιστεί αυτό να φύγουμε και εμείς που ήλθαμε ).
Σας παρακαλώ κ. Γκόγκο και εάν μπορείτε, βάλτε τα λεωφορεία του Δήμου να κάνουν δρομολόγια από τα χωριά μας, προς τους άξονες, Ιωάννινα –Κόνιτσα , Ιωάννινα – Κακαβιά , τουλάχιστον να βρίσκουν το λεωφορείο της Κακαβιάς για την μετάβαση τους προς Ιωάννινα και προς το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, για τον Γιατρό και συνταγές φαρμάκων.
Είμαστε που είμαστε ξεχασμένοι από την κεντρική εξουσία και από το ΚΤΕΛ, μη μας ξεχνάτε και εσείς.
Πραγματικά χαίρομαι σαν Πωγωνήσιος αλλά και σαν νέος επιχειρηματίας, τις όποιες ανησυχίες έχετε για την περιοχή μας, είστε όμως από ότι έχω καταλάβει μόνος σας, να είστε σίγουρος πως έχετε ήδη έναν ακόμη κοντά σας.


Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ