Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ": Ανακοίνωση για τα Δημοτικά Σφαγεία Πωγωνίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΛΠΑΚΙ
 30-09-2011
Το θέμα της λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου (Κεφαλοβρύσου και Παρακαλάμου) είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μας, κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εμπόρους, καθώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την τοπική οικονομία και απαραίτητο εργαλείο για την εξυπηρέτησή των.
Ως Παράταξη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι, τα Σφαγεία αποτελούν μία σημαντική παρέμβαση στην αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας.
Ήταν και είναι σημείο αναφοράς στο παραγωγικό και εμπορικό ιστό τόσο του Πωγωνίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, εξυπηρετώντας τους ντόπιους κυρίως κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και κρεοπώλες και κατ’ επέκταση το συμφέρον του καταναλωτικού κοινού.
Γι’ αυτό και η ομαλή λειτουργία τους θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στις πολιτικές επιλογές όλων μας.
Αυτά τα στοιχεία καθιστούν αναγκαία την ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της συνεχούς στήριξης και ανάδειξής τους , για την καλύτερη κάθε φορά ανταπόκριση στον ρόλο που επιτελούν, με γνώμονα πάντα την στήριξη των συμφερόντων των κτηνοτρόφων και εν γένει της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο θέσαμε, με επιστολή μας από 11-04-2011 υπόψη της Δημοτικής αρχής, τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν εάν δεν λαμβάνονταν μέτρα και πρωτοβουλίες με συγκεκριμένες δράσεις, ενόψει των αυξημένων αναγκών που υπήρχαν και ζητούσαμε να ενημερωθούμε για την πορεία των Σφαγείων, για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στην κατεύθυνση της σωστής λειτουργίας τους και επιπλέον ζητούσαμε να έρθει προς συζήτηση το θέμα στο Δ.Σ.
Η συζήτηση δεν έγινε ποτέ με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης.


Σήμερα, κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα για τα προβλήματα στη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων καθώς αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους, όπως π.χ. μειώθηκαν οι ώρες και άλλαξαν τα προγράμματα λειτουργία τους, δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αυτά και γενικότερα δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι καθώς έχουν μία αίσθηση εγκατάλειψης των Σφαγείων από την Διοίκηση.
Ασφαλώς τα προβλήματα συσσωρεύονται από την αδράνεια της Διοίκησης να προωθήσει την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι πολλοί κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και έμποροι να αναζητούν αλλού διέξοδο με την μεταφορά σφαγής σε άλλες εγκαταστάσεις μην αντέχοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Αυτό συνεπάγεται την αύξηση του κόστους με επιζήμια αποτελέσματα στο πετσοκομμένο εισόδημα των κτηνοτρόφων μας.


Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι, εάν θέλουμε να επιβιώσει η κτηνοτροφία στην περιοχή μας, θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να ενισχύσει σημαντικά τα Δημοτικά Σφαγεία με την διαρκή αναβάθμιση των κριτηρίων και των προϋποθέσεων λειτουργίας τους.
Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από την Δημοτική Αρχή ανάπτυξη η διενέργεια εμποροπανήγυρης στον Δήμο μας και να αφήνονται στην τύχη τους τα σφαγεία σε σημείο που να φημολογείται ακόμη και το κλείσιμο τους.
Ανικανότητα, αδιαφορία, σκοπιμότητα;
Ίδωμεν!
Η καλύτερη εξυπηρέτηση και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Πωγωνίου απαιτούν μεθοδικότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα για τη λύση των προβλημάτων.


Ο επικεφαλής της παράταξης και αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης:
Ντόντης Γιάννης

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Αλεξίου Γιώργος, Καραγιώργος Γιάννης, Μεντής Χαράλαμπος, Κολιάκης Δημήτρης, Σώτος Γιάννης, Τόπουλος Βασίλης.