Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Προς αναζήτηση Κέντρου Φιλοξενίας για τους μετανάστες

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στην Ηγουμενίτσα. Είναι πληγή για όλη την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Για όλους τους κλάδους, από τον πρωτογενή μέχρι τον πρωτογενή και για την κοινωνία ολόκληρη».
Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στηρίζει ηθικά το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, στις πρωτοβουλίες που παίρνει.
Από τον Δήμαρχο, συνέχισε, προτάθηκαν δύο χώροι για τη δημιουργία Κέντρων Προσωρινής Φιλοξενίας των λαθρομεταναστών:
Ο ένας στα όρια των Νομών Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, που ανήκει στην Διοίκηση της 8ης Μεραρχίας, αλλά διοικητικά σε άλλη Περιφέρεια.
«Την πρόταση αυτή τη μετέφερα στα επίσημα όργανα του Κράτους. Σε καμία περίπτωση, όταν μου ζητήθηκε από την Κυβέρνηση, δεν σκέφτηκα να μην αναφέρω τι υπάρχει σε παλιό στρατόπεδο.
Δεν είμαστε όμως εμείς εκείνοι που θα αποφασίσουν για τις προδιαγραφές, που θα πούμε αν ένα παλιό στρατόπεδο είναι κατάλληλο. Αυτό θα το αποφασίσουν οι υπεύθυνοι, οι ειδικοί.
Έχω μιλήσει με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και απομένει να δούμε ποιο μέρος θα βρει η Αστυνομία ως κατάλληλο. Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα με υπευθυνότητα, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που γίνονται.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση και ζητώ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Γραφείο του Πρωθυπουργού να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες για να έχουμε αποτέλεσμα, γιατί σε λίγο καιρό και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα υπάρχει γυρισμός για την περιοχή και τον τουρισμό της Ηγουμενίτσας».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr