Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στο Δημαρχείο για τις εξελίξεις στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»


Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιου πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη».
Παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι ΟΤΑ από την Ήπειρο, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενώσεων και των κτηνοτρόφων, των εργαζομένων στην επιχείρηση και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Οικονόμου.


Έγινε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα τελευταία δεδομένα που αφορούν στην Δωδώνη και καταγράφηκε η θέση όλων ενάντια σε κάθε διαδικασία πώλησης και ιδιωτικοποίησης της μονάδας.


Οι θέσεις και οι προτάσεις θα κωδικοποιηθούν την Τρίτη και εντός της εβδομάδας θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στους οποίους θα μεταφερθεί το κοινό αίτημα των Ηπειρωτών να μην πουληθεί η γαλακτοβιομηχανία.


Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος στην τοποθέτηση του τόνισε: «Η αξία της Δωδώνης για την Ήπειρο είναι πολλαπλή. Είναι μία μονάδα που είναι δεμένη με μεγάλο ποσοστό της παραγωγικής βάσης της περιοχής. Είναι δεμένη με την κοινωνία. Οποιαδήποτε αλλαγή θα διαταράξει τους δεσμούς αυτούς. Πρέπει να διαφυλαχθούν και οι παραγωγοί της Ηπείρου και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης».


Ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων, κ. Μιχάλης Τζίμας, αφού καυτηρίασε την στάση που κρατά η διοίκηση της ΑΤΕ τόνισε ότι η πώληση της Δωδώνης αποτελεί πολιτικό ζήτημα και μια τέτοια εξέλιξη θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο για την κτηνοτροφία της περιοχής αλλά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας.


Ο Δήμαρχος Καλπακίου κ. Κώστας Καψάλης σημείωσε πως οι εξελίξεις στη Δωδώνη είναι από τα σοβαρότερα ζητήματα της περιοχής μας, στο οποίο δεν χωρούν κανενός είδους αντιπαραθέσεις.


«Σήμερα απαιτείται κοινή πρόταση. Να πάμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό με κοινή πρόταση», επεσήμανε ο κ. Καψάλης.


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Θανάσης Οικονόμου επεσήμανε ότι η Δωδώνη πρέπει να διατηρήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα και πρότεινε στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση για υιοθέτηση του καταστατικού της επιχείρησης να διαμορφωθεί μία ακόμη εναλλακτική πρόταση, η οποία θα προβλέπει την διεύρυνση της οικονομικής βάσης, με την συμμετοχή κι άλλων ηπειρωτικών δυνάμεων. Μιας βάσης που θα εγγυάται την διατήρηση της επιχείρησης με τα κοινωνικά της χαρακτηριστικά.