Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Χωρίς αγροτικούς γιατρούς αφήνουν πολλά χωριά μας!


Χωρίς αγροτικούς γιατρούς θα μείνουν πολλά ορεινά χωριά των Ιωαννίνων για τους επόμενους τρεις μήνες, αφού οι συμβάσεις εκείνων που σήμερα υπηρετούν εκεί λήγουν και δεν προβλέπεται ανανέωση!
Έτσι, οι κάτοικοι χωριών σε περιοχές όπως το Πωγώνι, που στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, θα αναγκαστούν να περιμένουν τρεις περίπου μήνες, μέχρι να τελειώσει η κατάρτιση των νέων!
Το θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε πολλά χωριά των Ιωαννίνων, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι ο τομέας της Υγείας δέχεται απανωτά πλήγματα, μετά την υποβάθμιση πολλών Κέντρων Υγείας.

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ!
Το πρόβλημα με την έλλειψη αγροτικών γιατρών έχει φθάσει ήδη στο Υπουργείο Υγείας, όμως αυτό, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση. Αυτές τις ημέρες, λήγουν οι συμβάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτικών γιατρών στα Γιάννενα και οι νέοι που θα έρθουν θα πρέπει να περάσουν από τρίμηνη κατάρτιση στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Αν και ως τώρα προβλεπόταν ανανέωση των συμβάσεων για το διάστημα, που οι νέοι γιατροί καταρτίζονταν, χωρίς προφανή λόγο, αυτή η ανανέωση δεν έγινε.
Έτσι, εκατοντάδες ηλικιωμένοι κάτοικοι δεν θα μπορούν στο εξής, ούτε καν να γράψουν φάρμακα!
«Θα αναγκαστούν οι γέροντες να μετακομίσουν στα παιδιά τους. Για 2 με 3 μήνες δεν θα υπάρχει συνταγογράφηση!
Πρέπει να δοθεί λύση, όπως γινόταν και στο παρελθόν» ανέφερε στο «Ήπειρος TV1» χθες, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.
Μόνο στο συγκεκριμένο ακριτικό Δήμο υπάρχουν 12 αγροτικοί γιατροί, από τους οποίους λήγουν οι συμβάσεις σε 8, ενώ σε όλη την περιοχή λειτουργούν 20 Περιφερειακά αγροτικά ιατρεία, τα οποία σε λίγο θα… ερημώσουν!
«Στείλαμε έγγραφο προς το Υπουργείο και το «Χατζηκώστα» για να ετοιμαστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι καταρτιζόμενοι γιατροί» είπε ο κ. Καψάλης.

ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr