Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Μια νέα εποχή έχει ήδη ανοίξει για την περιοχή


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης περιοδείας του στην Ηπείρο, όπου είχε συνεργασία με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επισκέφθηκε έργα υποδομών παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων είπε:

«Τα Ιωάννινα είναι πλέον μια μεγαλούπολη δυναμικά αναπτυσσομένη σε όλους τους τομείς, με αξιόλογα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ένα σύγχρονο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
Η κατασκευή της Εγνατίας και η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, τα επόμενα 3-4 χρόνια, θα δώσουν τη δυνατότητα για ακόμη πιο δυναμικά βήματα ανάπτυξης.
Παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα της Ιόνιας Οδού, εργαστήκαμε και πολλά από τα προβλήματα τα έχουμε ξεπεράσει.
Πιστεύω πως, με τη συνεργασία όλων θα ξεπεράσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματα και η Ιόνια Οδός θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί.
Στο σχεδιασμό της Κυβέρνησής μας έχουν προτεραιότητα και η κατασκευή των συνδέσεων των αστικών και παραγωγικών κέντρων της Ηπείρου με τους δυο αυτούς οδικούς άξονες.
Μόνο έτσι, θα αξιοποιηθούν οι δυο μεγάλοι αυτοί οδικοί άξονες για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Ως κυβέρνηση, θεωρούμε σημαντική τη συνέχιση της Ιόνιας Οδού μετά τον κόμβο της Εγνατίας προς την Κακαβιά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορήσουμε πάρα πολύ και την πόλη των Ιωαννίνων αλλά και θα βοηθήσουμε την ευκολότερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο.

Στο Υπουργείο βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά.
Για την υλοποίηση των πρόσθετων μελετών που επεβλήθησαν από τους περιβαλλοντικούς όρους απαιτείται η δημοπράτηση συμπληρωματικών μελετών.
Η δράση για την υλοποίηση της υπόψη Μελέτης έχει προταθεί από το Υπουργείο Υποδομών και πρόσφατα η Ε.Ε. συμφώνησε να συγχρηματοδοτήσει τη μελέτη αυτή.
Μετά την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων Μελετών και με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη περιβαλλοντική αδειοδότηση, το έργο προϋπολογισμού 252 εκατ. ευρώ θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση, εφόσον εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους».
………
Μια νέα εποχή έχει ήδη ανοίξει για την περιοχή.
Αυτή ήταν η προεκλογική δέσμευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτή τη δέσμευση κάνει πράξη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Υπουργός Δημήτρης Ρέππας και όλοι εμείς που δουλεύουμε μαζί του».