Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ενισχύεται ο τουρισμός


Στην Ελληνική αποστολή που θα μεταβεί στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Cruise Shipping Miami που διοργανώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες από 14 έως και 17 Μαρτίου 2011 θα συμμετάσχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας εστιάζοντας στην προσπάθεια προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα.

Σκοπός της αποστολής είναι να εξασφαλιστούν συνεργασίες στο χώρο της κρουαζιέρας, ώστε το 2012 να λειτουργήσει πραγματικά ή άρση του «καμποτάζ» για τα πλοία σημαίες τρίτων κρατών.

Παράλληλα με την έκθεση, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας, όπως της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean International, έτσι ώστε η Ελληνική αντιπροσωπεία να απαντήσει σε όλες τις απορίες και τις ενστάσεις των εκπροσώπων, σχετικά με τη σύμβαση του νόμου για την άρση του «καμποτάζ», όπως για παράδειγμα η υποχρέωση υπογραφής σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, το είδος και η ποιότητα των μέτρων ασφάλειας στα ελληνικά λιμάνια, τα οποία δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμα με το σύστημα ISPS, οι λιμενικές υποδομές και το κόστος του πακέτου πραγματοποίησης κυκλικών ταξιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στην Ελλάδα αναμένεται να προσεγγίσουν περισσότερα από 1.000 κρουαζιερόπλοια, ενώ η κίνηση των επιβατών θα αυξηθεί κατά 19% - έναντι αρχικής πρόβλεψης για αύξηση 12% - λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει στις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Η τάση για τα επόμενα χρόνια είναι αυξητική και ο ΟΛΗΓ στοχεύει στην προσέλκυση μέρους της κίνησης αυτής στην Ηγουμενίτσα.

ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr