Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Με εντατικούς ρυθμούς και καθε μέρα ελέγχους


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται καθημερινά η δραστηριότητα του Σώματος Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που εξακολουθεί να αποτελεί τον καθοριστικό ανασχετικό παράγοντα, για την παράνομη άσκηση της θήρας και για τους λαθροθήρες, που ουδεμία σχέση έχουν με την κυνηγετική οικογένεια, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.
Στα πλαίσια των καθημερινών διενεργούμενων ελέγχων, για το διάστημα από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μέχρι την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, οι Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ, προχώρησαν στον κάτωθι αριθμό ελέγχων στις περιοχές ευθύνης της Ομοσπονδίας.
Συνολικά, έγιναν 222 έλεγχοι και υποβλήθηκαν τέσσερις μηνύσεις, που αφορούν στις εξής παραβάσεις.
Παράνομη άσκηση θήρας, άσκηση θήρας χωρίς την κατοχή της απαιτούμενης άδειας και άσκηση θήρας σε καρτέρι μπεκάτσας τις απογευματινές ώρες, μετά τη δύση του ηλίου, κάτι που απαγορεύεται σαφώς από τις κείμενες διατάξεις.
Σε βάρος των παραβατών θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Η Ε΄ ΚΟΗ διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται ποτέ και για κανέναν λόγο, να δεχθεί εκπτώσεις στο έργο της και ειδικότερα στο έργο της Θηροφυλακής, που αποτελεί υπηρεσία, η οποία πληρώνεται από την ίδια και τους κυνηγούς, για να αποτρέπονται φαινόμενα λαθροθηρίας και παραβατικότητας, που στιγματίζουν το σύνολο των χιλιάδων κυνηγών.