Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΝΔ: Με νέο σήμα


Την εποχή Σαμαρά στη ΝΔ θέλησε να προτάξει ο πρόεδρος του κόμματος με την διπλή αλλαγή σήματος και γραφείων που άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους στη λεωφόρο Συγγρού.
Ιδέα Σαμαρά το νέο λογότυπο στα παλιά χρώματα, αλλά με μια δόση αφαίρεσης στον πυρσό.
Με αναφορές στη νέα γενιά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε το νέο σήμα του κόμματος, αλλά και το νέο portal, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει σημείο συνάντησης των νέων από όλο τον πλανήτη.
Σήμερα με αφορμή την παρουσίαση του νέου λογότυπου, άνοιξαν οι πόρτες για τα στελέχη και τα Μέσα Ενημέρωσης στα νέα γραφεία του κόμματος στη Λ. Συγγρού.
Το σήμα είναι ένας νέος πυρσός, που διαφέρει καθώς είναι πιο απλός και αφαιρετικός, ενώ δεξιά του εικονίζεται "ολογράφως" το όνομα του κόμματος.
Παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες, ο πυρσός παραμένει στο λογότυπο, αλλά είναι διαφορετικά σχεδιασμένος. Κυριαρχούν το πορτοκαλί χρώμα και φυσικά το γαλάζιο.
Κατά την παρουσίαση προβλήθηκε ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που αναφέρεται στην ιστορία και τη μετάβαση από τον πυρσό στο νέο λογότυπο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το νέο λογότυπο ενσωματώνει τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η "απλότητα και η αναφορά στις καλές στιγμές του παρελθόντος και την ελπίδα για το μέλλον".
Ο "πυρσός" κυριαρχούσε στην εικόνα της ΝΔ τα τελευταία 32 χρόνια. Το 1979 πρωτοεμφανίστηκε, καθώς μέχρι τότε το επίσημο σύμβολο του κόμματος ήταν η φωτογραφία του ιδρυτή της.
Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής, χωρίς επιτυχία.