Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ: Σε μερική αναδίπλωση αναφορικά με τις περιοχές Natura


Σε μερική αναδίπλωση αναφορικά με τη ρύθμιση που απαγόρευε την οικοδόμηση σε οικόπεδα κάτω των 10 στρεμμάτων στις περιοχές εκτός σχεδίου δόμησης που υπάγονται στο πρόγραμμα Natura ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, υποχρεώθηκε η υπουργός Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Στην επίμαχη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα «επαναστάτησαν» πολλοί βουλευτές της συμπολίτευσης, οι οποίοι απείλησαν μάλιστα ότι θα την καταψηφίσουν αν επέμενε η υπουργός.
Το αποτέλεσμα ήταν να αναδιπλωθεί από την αρχική της θέση και να φέρει συμβιβαστική πρόταση. Δεσμεύτηκε, λοιπόν, να πει ότι σκοπεύει να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα νέα ρύθμιση, στην οποία θα διευκρινίζεται ότι όσοι μέχρι την ψήφιση του νόμου έχουν στην κατοχή τους οικόπεδα 4 στρεμμάτων θα διατηρούν την αρτιότητά τους και στο μέλλον, και θα μπορούν να τα δομήσουν.
Έτσι, όσοι κατέχουν σήμερα 4 στρέμματα σε περιοχές Natura, αλλά και όσοι προχωρήσουν σε αγορά έκτασης ή σε κατάτμηση θα εξακολουθήσουν να έχουν το δικαίωμα να οικοδομήσουν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, για τους όρους και προϋποθέσεις οικοδόμησης στις συγκεκριμένες περιοχές.