Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ


Οι καθηγητές ξένων γλωσσών, οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, καταγγέλλουν την απαράδεκτη μεθόδευση που ακολουθήθηκε στο ζήτημα των αμοιβών όλων των εμπλεκομένων στις εξετάσεις Μαΐου και Νοεμβρίου 2010.
Είναι ανήθικη η ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να μειώσει κατά 70% τις αμοιβές των συναδέλφων εκ των υστέρων και μάλιστα σε εξετάσεις όπου οι υποψήφιοι καταβάλουν εξέταστρα, τα οποία πρόσφατα αυξήθηκαν. Συγκεκριμένα, ενώ το Μάιο οι εμπλεκόμενοι συνάδελφοι ανέλαβαν την οργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες αμοιβές κλήθηκαν να υπογράψουν καταστάσεις πληρωμής μειωμένες κατά 20%. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά μένοντας απλήρωτοι για μήνες και αφού το Υπουργείο εξασφάλισε την ομαλή λειτουργία και των εξετάσεων περιόδου Νοεμβρίου 2010 του ΚΠΓ, κλήθηκαν εκ νέου οι συνάδελφοι οι οποίοι συμμετείχαν στις εξετάσεις του Μαΐου και του Νοεμβρίου 2010 να υπογράψουν καταστάσεις πληρωμής με μείωση 70% τις παραμονές των Χριστουγέννων.
70% λοιπόν μείωση σε εξετάσεις τέτοιας ευθύνης που διενεργούνται Σαββατοκύριακο και με αμοιβή στον επιτηρητή 2,5€ την ώρα!!
Πόσο παραπάνω κέρδος θέλουν από τα εξέταστρα του ΚΠΓ τα οποία είναι πληρωμένα από τα παράβολα των υποψηφίων;
Οι αμοιβές-ψίχουλα των εκπαιδευτικών μήπως είναι το πρώτο βήμα για την απαξίωση και κατάργηση του μόνου κρατικού φορέα πιστοποίησης ξένων γλωσσών;
Θα βρεθούν άραγε συνάδελφοι οι οποίοι θα δεχτούν να επωμισθούν το βάρος της διενέργειας των συγκεκριμένων εξετάσεων μετά από αυτήν την τακτική-κοροϊδία που ακολουθήθηκε και με αυτές τις αμοιβές;

Και επιτέλους ας καταλάβει το Υπουργείο Παιδείας πως
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ !!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ !!

Καθηγητές Ξένων Γλωσσών