Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σκέψεις για περίοδο «χάριτος» στα κλειστά επαγγέλματα


Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει περίοδο «χάριτος» για τα κλειστά επαγγέλματα, παρά τις ισχυρές πιέσεις της τρόικας για το άμεσο άνοιγμα περίπου 150 επαγγελμάτων.

Το νομοσχέδιο-σκούπα θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά θα κατατεθεί στη Βουλή με τη νέα χρονιά και θα υπάρξει περίοδος διαβούλευσης και εξάμηνη μεταβατική περίοδος για να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ρόλο στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι έπαιξαν οι κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένεται να υπάρξουν, καθώς η κοινωνία -και οι αντοχές της- δοκιμάζεται από τις απεργίες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα θίξει μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών.

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που κλείνει, ουσιαστικά, την κυβερνητική ατζέντα για το 2010, θα συζητηθούν επίσης το πλάνο των αποκρατικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς, ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει στους υπουργούς του ότι «το 2011 είναι μια χρονιά μεγάλων αλλαγών» και θα δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν με γρήγορα βήματα.
ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr