Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

ΥΠΑΑ: Φθηνότερο το φετινό γιορτινό τραπέζι


Φθηνότερο κατά 7% και πάνω θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε σχέση με το περσινό, αφού σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών αλλά και από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι τιμές σε βασικά προϊόντα παρουσιάζουν μείωση.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για έξι άτομα θα κοστίζει φέτος 137,76 ευρώ έναντι 148,29 ευρώ που στοίχιζε πέρυσι για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, την ίδια ημέρα τιμοληψίας, στις 16 Δεκεμβρίου.
Η τιμή της γαλοπούλας εμφανίζει πτώση σε σχέση με πέρυσι έως και 14,75%, το χοιρινό έως και 4,15%, το αρνάκι έως και 6,75%, ενώ στα ίδια περίπου επίπεδα κινούνται και οι τιμές των υπόλοιπων κρεάτων.
Μειωμένες σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα εμφανίζονται και αρκετές τιμές των οπωροκηπευτικών (τομάτες 24,79% και λάχανο 11,67%).
Επιπλέον, οι τιμές των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων σημείωσαν πτώση κατά 16,53% και 7,69% αντίστοιχα.

«Η αγορά διαθέτει επάρκεια προϊόντων, η οποία θα διατηρηθεί καθόλη την διάρκεια των εορτών», δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξη κ. Ντίνος Ρόβλιας και συμπλήρωσε: «Οι υπηρεσίες του Υπουργείου μας με συνεχείς ελέγχους καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι πιο φθηνό από πέρυσι, και πράγματι είναι».