Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Επαναστατικό βήμα ο Καλλικράτης»


Ο «Καλλικράτης» είναι ένα επαναστατικό βήμα στην κατεύθυνση σύγκλισης της Ελλάδας με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που «έχουν ώριμους αυτοδιοικητικούς θεσμούς», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με δημάρχους και περιφερειάρχες και με θέμα:
«Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ο πρωθυπουργός σημείωσε: «αυτή η διαδρομή πρέπει να διανυθεί, το ταχύτερο δυνατό για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος».

Ο κ. Παπανδρέου, επισήμανε ότι η αναπτυξιακή πολιτική της ΕΕ, εδώ και πολύ καιρό είναι προσανατολισμένη σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ η παγκόσμια τάση για τη συγκέντρωση του 50%, σχεδόν του παγκόσμιου πληθυσμού σε πόλεις, αναδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας «δυναμικών πόλεων σε καινοτόμες περιφέρειες».

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, διότι χωρίς αυτήν είναι «μάταιος ο περιορισμός των ελλειμμάτων» και ανέφερε ότι υπάρχουν προτάσεις, με αναπτυξιακή προοπτική.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δημάρχους και περιφερειάρχες, να βοηθήσουν στις αλλαγές στην Παιδεία, λέγοντας πως τα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδρύματα που δίνουν κάποιο «απλό χαρτί», με το οποίο κάποιος βρίσκει μια δουλειά, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν, ως εργαλεία για την ανάπτυξη μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων και της συνεχούς κατάρτισης.