Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΔΝΤ: «Θρίλερ» για την υπογραφή του νέου Μνημονίου


ΔΝΤ: «Θρίλερ» για την υπογραφή του νέου Μνημονίου

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ της Ε.Ε. και της ΕΚΤ εξέφρασαν ανοιχτά ενστάσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, καθώς δεν συμφωνούν με τις μετατάξεις προσωπικού
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι πολύωρες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για την κατάρτιση του κειμένου αξιολόγησης, το οποίο έχει τη μορφή αναθεωρημένου Μνημονίου.
Οι επαφές ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου και κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, επαναλήφθηκαν την Κυριακή και θα συνεχισθούν την Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ της Ε.Ε. και της ΕΚΤ εξέφρασαν ανοιχτά ενστάσεις για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΔΕΚΟ, καθώς δεν συμφωνούν με τις μετατάξεις προσωπικού, τις οποίες θεωρούν επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο, που εμπίπτουν στον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.
Παράλληλα, ενοχλήθηκαν έντονα από τη στάση του υπουργείου Εργασίας στο θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων. Μάλιστα για τη δυστοκία των διαπραγματεύσεων ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε έκτακτη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου παρουσία του κ. Παπαδήμου.