Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να καταργηθούν παντού τα διόδια


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να καταργηθούν παντού τα διόδια

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται να καταργηθούν όλα τα διόδια.
Να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, στην Εγνατία Οδό και σε όλες τις οδικές αρτηρίες. Όλα τα μεγάλα έργα ανήκουν στο λαό, είναι λαϊκή περιουσία γιατί φτιάχθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Η λαϊκή περιουσία, ούτε πουλιέται, ούτε παραχωρείται στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν πέρασαν 10 μέρες μετά τις εκλογές και οι μάσκες των κ.κ. Καχριμάνη- Αργύρη,Φίλιου- Γκόντα έπεσαν πριν ακόμη αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Τα είχαμε προβλέψει όταν λέγαμε πριν τις εκλογές ότι θα βάλουν νέα χαράτσια, ότι προσφέρουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες και τα μονοπώλια, ότι τους παραδίδουν την λαϊκή περιουσία. Αυτή είναι η νομιμότητα και διαφάνεια που έλεγαν πριν τις εκλογές; Τα μεγάλα έργα και οι οδικοί άξονες χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν με την φορολογία, τον ιδρώτα και το αίμα εκατοντάδων εργατών μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Τώρα μας καλούν να ξαναπληρώσουμε την χρήση τους. Το κεφάλαιο, οι διάφοροι όμιλοι μεγαλοεργολάβων που θησαύρισαν από την κατασκευή τους τώρα θα θησαυρίζουν για δεκαετίες από την χρήση τους, από τις συνεχείς αυξήσεις που επιβάλλουν ενώ το λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς, η ανεργία στην περιοχή μας αυξάνει. Δημαγωγούν και λαϊκίζουν για να μην φτιαχθεί δήθεν ο σταθμός στο Δροσοχώρι, ενώ δεν λένε τίποτα για τους υπόλοιπους σταθμούς και πολύ περισσότερο τάσσονται υπέρ των ηλεκτρονικών διοδίων δηλαδή την πληρωμή ανάλογα με την απόσταση. Αυτή την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ , το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι...
Αυτή την πολιτική υλοποιούν οι κ.κ. Καχριμάνης, Αργύρης, Φίλιος και Γκόντας η οποία έχει συνέπειες για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους, για τους φοιτητές, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και στον τουρισμό της περιοχής μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίζεται για έργα-υποδομές και οδικούς άξονες που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες σύγχρονες συγκοινωνίες. Για κατάργηση όλων των διοδίων, σε όλη την χώρα.

Καταδικάστε την πολιτική τους, συμπορευτείτε στην οργάνωση του αντιμονοπωλιακού αντιμπεριαλιστικού αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή αυτή πολιτική. Με επιτροπές, με συλλόγους, με σωματεία, με συντονιστικές επιτροπές αλλά κυρίως με πάλη, με δράση, με διεκδίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρωτοστατήσουν οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νομό και σε όλη την χώρα.

"ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ"