Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Από τον «Εκλογομάγειρα»

Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια που ακούγονται στο καφενεία του Δήμου Πωγωνίου μερικές απορίες και ερωτηματικά στριφογυρίζουν στο μυαλό μου.
Πως ψήφισαν οι «ιδιαίτερες πατρίδες» των υποψηφίων Δημάρχων;
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
Έδρα του κ. Στεργίου. "Θερμοί" υποστηρικτές του μιλούσαν για πρωτιά, ακόμα και για αύξηση των ψήφων που είχε πάρει στις εκλογές του 2006 (1.281 ψήφοι!). Μάλλον ονειρευόταν. Οι 827 ψήφοι (36,05%) ήταν αρκετοί! Δεν είχαν λάβει υπόψη το «ανύπαρκτο έργο της τετραετίας», τη φυσική φθορά της εξουσίας, την αποχώρηση κορυφαίων στελεχών και το πιο σημαντικό η εκλογή του 2006 στηρίχτηκε στο ψέμα και την λάσπη. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και την λάσπη την ξέπλυναν οι πολλές βροχές της τετραετίας. Η επικράτηση (39,49% και οι 906 ψήφοι) του κ. Καψάλη ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη μετά την συνεργασία με το ΕΠΑΚ του κ. Βιρβίλη. Ο κ. Ντόντης το πάλεψε, αλλά τα πρωτοκλασάτα «ονόματα» δεν είχαν την ανάλογη απόδοση (18%). Το καρπούζι βγήκε «μάπα»!

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Οι «γνώστες» της Περιφέρειας Άνω Πωγωνίου μιλούσαν για «ντέρμπυ» ανάμεσα στον κ. Ντόντη και τον κ. Στεργίου. Πατρίδα του κ. Ντόντη και όπως είναι φυσικό αυτός είχε τον πρώτο λόγο (48,83% και 812 ψήφοι). Το αποτελέσμα της κάλπης έκαναν τον κ. Στεργίου (17,78% και 300!!! ψήφοι, πίσω από τον κ. Καψάλη) να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του.
Τι είχε συμβεί αναρωτιόταν οι υποψήφιοι του κ. Στεργίου;
Λες και δεν ήξεραν!
Στα καφενεία ακούγεται ότι έγινε «ανταλλαγή» ψήφων (Δήμου και Περιφέρειας) μεταξύ των ψηφοφόρων του κ. Ντόντη και του κ. Στεργίου. Ο κ. Καψάλης το πάλεψε, ήρθε δεύτερος (25,67% και 433 ψήφοι).
Η μεγάλη διαφορά ψήφων του Νομαρχιακού Συμβούλου του κ. Καχριμάνη (κ. Πότση, 1511 ψήφοι!!! στο Δήμο Πωγωνίου) είναι λένε, η απόδειξη.
Το δικό του χεράκι έβαλε εδώ, και ο κυβερνητικός βουλευτής (ο καθηγητής), "θερμός" υποστηρικτής του κ. Ντόντη.
Ένας θαμώνας του καφενείου είπε: «Είναι πολύ τυχερός (ο καθηγητής), γιατί ο Πρωθυπουργός, δεν έκανε πρόωρες εκλογές. Ήθελα να δω αν θα πήγαινε στο Καλπάκι να ζητήσει στήριξη από τον κ. Καψάλη».

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΛΙΝΑΚΙΟΥ
Οι «αναλυτές-εκτιμητές» της εκλογικής Περιφέρειας Δελβινακίου έδιναν πρώτο φαβορί τον κ. Στεργίου. Οι άλλοι δύο (κ. Καψάλης, κ. Ντόντης) θα «πάλευαν» για την δεύτερη θέση. Η κάλπη έκρυβε την μεγάλη έκπληξη! Καθαρά πρώτος ο κ. Καψάλης (52,58%!! και 1.008 ψήφους). Δεύτερος ο κ. Ντόντης (29,89% και 573 ψήφοι). Το «χαστούκι» για τον κ. Στεργίου ήταν πολύ δυνατό (8,09% και μόνο 155 ψήφοι).

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
Έδρα «κάστρο» του κ. Καψάλη (56,36% και 1.024 ψήφοι). Το έργο του, τα τελευταία δέκα χρόνια στο Δήμο Καλπακίου, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις. Δεύτερος ο κ. Ντόντης (30,54% και 555 ψήφοι). Τρίτος εδώ, ο κ. Μεντής (171 ψήφοι). Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο κ. Στεργίου (5,83%!!! και 106 ψήφοι).

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ
Με την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο και την δημοσιοποίηση των υποψηφίων Δημοτικών- Τοπικών Συμβούλων, όλοι γνώριζαν και το τελικό νικητή. «Άνετη» και «καθαρή» επικράτηση του κ. Καψάλη (66,67%!!! και 76 ψήφοι). Μάχη για την δεύτερη θέση. Δεύτερος ο κ. Στεργίου (15,79% και 18ψήφοι). Τρίτος ο κ. Ντόντης (14,04% και 16 ψήφοι).

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ
Νικητής και εδώ ο κ. Καψάλης (43,37% και 144 ψήφοι). Δεύτερος ο κ. Ντόντης (37,95% και 126 ψήφοι). Τρίτος ο κ. Στεργίου (12,65% και 42 ψήφοι).

Υπομονή τώρα.... για το βράδυ της Κυριακής.
«ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΑΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ