Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙ;

Οι εκλογές θα ολοκληρωθούν με τον τελικό νικητή, την ερχόμενη Κυριακή. Ωστόσο δεν θα σταματήσουν και μετά από αυτές, τα παράπονα των κατοίκων.
Τα… άκουσαν τις προηγούμενες ημέρες οι υποψήφιοι Δημοτικοί Τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Και τι άκουσαν; Ότι θα πρέπει να αναδειχθούν τα απομονωμένα χωριά και οι ορεινές περιοχές του Δήμου Πωγωνίου.
Σήμερα, με εξαίρεση τα κεφαλοχώρια, τα άλλα χωριά του Πωγωνίου αργοσβήνουν. Διευκρινίζεται ότι ανάδειξη δεν σημαίνει απλά άρση της απομόνωσης, αλλά ενοποίηση χώρων με κοινά χαρακτηριστικά και δημιουργία γεωγραφικών ενοτήτων, που θα ξεχωρίσουν για την πληθώρα επιλογών και ενδιαφερόντων.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει το κατάλληλο οδικό δίκτυο, που θα συνδέει και το πιο μικρό χωριό με τις Δημοτικές Έδρες.
Παράλληλα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο και πλήρες σε ποιότητα και διάρκεια προϊόν, για κάθε επισκέπτη.
Αυτοί που επιλέγουν τα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, είτε για να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών, είτε ως δεύτερη κατοικία, θέλουν να απολαμβάνουν άνετα τις πολλές ομορφιές που διαθέτει η περιοχή.
Με αυτά τα δεδομένα μπορεί να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα στα περισσότερα χωριά, όπου σήμερα είναι σχεδόν μηδαμινή.
Λίγα καφενεία διατηρούνται, τα οποία διαθέτουν, σε κάποιες περιπτώσεις, και είδη παντοπωλείου.
Μάλιστα είναι αποθαρρυντικά τα στοιχεία που αφορούν στην πρόβλεψη ανάκαμψης της απασχόλησης στα χωριά. Η υφιστάμενη κατάσταση στα μικρά χωριά, όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, είναι αποκαρδιωτική. Αποτελεί, λοιπόν, φυσιολογικό γεγονός ο φόβος και η απαισιοδοξία, που επικρατεί στους εναπομείναντες λιγοστούς κατοίκους.
Φ.Τ. - ΑΘΗΝΑ