Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ Β΄ ΓΥΡΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ Β΄ΓΥΡΟΥ

…….Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο όξυνσης των προβλημάτων του λαού .
Γι 'αυτό χρειάζεται να εκλεγούν άνθρωποι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να υπερασπισθούν τα δικαιώματα του λαού . Ο νέος ενιαίος Δήμος θα έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες αντιθέσεις και ανισότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με την ανάπτυξη , με την έλλειψη υποδομών , με την εγκατάλειψη των χωριών , παρά ένα σύνολο μιας αυτοδιοικητικής μονάδας .

Θα πρέπει έγκαιρα να σχεδιαστεί η ανάπτυξη και να μελετηθούν τα κεφάλαια πολιτισμός - τουρισμός , χωρίς να εξαντλείται ή να υποβαθμίζεται το περιβάλλον .

Ο πολιτισμός είναι ένας ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης του Δήμου Πωγωνίου , θα μπορούσε π.χ. να δημιουργηθεί κέντρο πολιτισμού για το νέο Δήμο που θα αποτελέσει τον πολιτιστικό φάρο του Πωγωνίου , ένα πολιτιστικό κέντρο που θα είναι πόλος έλξης για το λαό , τη νεολαία , αλλά και για επιστήμονες , σπουδαστές , ερευνητές , Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού .

Θα πρέπει να δημιουργηθεί Ιστορικό Αρχείο του Δήμου , αλλά και οι υπάρχουσες ελάχιστες πολιτιστικές υποδομές πρέπει , στα πλαίσια της αυτονομίας τους , να ενταχθούν στο γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό του Δήμου , ώστε να στηριχθούν και να αναπτυχθούν μέσα από ένα κεντρικό συντονισμό .

Αυτά και πολλά άλλα μπορούν χωρίς μεγάλες δαπάνες , αλλά περισσότερο με θέληση και ευαισθησία , να προωθηθούν στα πλαίσια του νέου Δήμου .

Τέλος να ευχηθούμε στους δύο υποψήφιους Δημάρχους καλή επιτυχία και καλή δύναμη .


ΠΗΓΗ:ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ