Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 30% πιο μικρό το κράτος.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: 30% πιο μικρό το κράτος.

H μεγαλύτερη «μετακόμιση» υπαλλήλων, από καταβολής ελληνικού κράτους, θα λάβει χώρα τους ερχόμενους μήνες. Με βάση τον «Καλλικράτη» και τις νέες δομές των υπουργείων που έχει «παραγγείλει» ο πρωθυπουργός θα αλλάξουν αντικείμενο εργασίας, γραφείο, όροφο, γειτονιά, ακόμη και πόλη, περισσότεροι από 100 χιλιάδες εργαζόμενοι σε δήμους, ΔΕΚΟ και Δημόσιο. Βέβαια, δεδομένων των αρνητικών αλλαγών στους μισθούς και στις συντάξεις του Δημοσίου, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στους υπουργούς «οι αλλαγές στην οργανωτική δομή να γίνουν με τις λιγότερες δυνατές αναταράξεις».
Δηλαδή να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση στη ζωή των υπαλλήλων και των οικογενειών τους. Η επισήμανση αυτή σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τον βασικό στόχο για λιγότερο κράτος. Τουλάχιστον κατά 30%! Άλλωστε η πραγματικότητα είναι γνωστή: οργανισμοί χωρίς αντικείμενο, διευθύνσεις χωρίς υπαλλήλους και ων ουκ έστιν αριθμός αξιωματούχων με αυτοκίνητο, γραμματέα και έξοδα κίνησης.
Α)Περίπου 50 χιλιάδες υπάλληλοι θα αλλάξουν θέσεις στο νέο οργανόγραμμα του Δημοσίου, μετά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών των υπουργείων. Σε 7 χιλιάδες υπολογίζονται μονάχα οι εφοριακοί που θα πρέπει να «μετακομίσουν» εξαιτίας της σχεδιαζόμενης κατάργησης 100 ΔΟΥ. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του εγχειρήματος πρέπει να επισημανθεί πως στη χώρα μας υπάρχουν υπουργεία που ενοποιήθηκαν το 1980 και ακόμη δεν έχουν κοινό οργανισμό!
Β)Άλλες 25 χιλιάδες υπάλληλοι θα μετακινηθούν από τις υπό κατάργηση νομαρχίες στους νέους δήμους και στις περιφέρειες, αιρετές και κρατικές.
Γ)Σε 25 χιλιάδες υπολογίζονται και οι υπάλληλοι των δήμων και των ανωνύμων εταιρειών του «Καποδίστρια», που θα πρέπει να μεταφερθούν στους νέους δήμους του «Καλλικράτη».