Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

1ο Local Taste of Ioannina στην πλατεία Γλυκήδων


 Ανοιχτή διαδραστική εκδήλωση γνωριμίας με την παραδοσιακή γαστρονομία των Ιωαννίνων με τίτλο «1ο Local Taste of Ioannina»  οργανώνει το Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του δήμου Ιωαννιτών το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 17:00, στη πλατεία Γλυκήδων, μπροστά στο Σουφαρί Σεράι.

Σκοπός του «1ο Local Taste of Ioannina» είναι, η ανάδειξη των αγαπημένων γεύσεων και αρωμάτων της γιαννιώτικης κουζίνας, η οποία μεταξύ άλλων αποτελεί ξεχωριστό πυλώνα του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων και σημαντικό παράγοντα στην επιλογή προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών. 

Καταξιωμένοι επαγγελματίες της πόλης στην τέχνη της γαστρονομίας, υπό την εποπτεία και την επιμέλεια του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου chef, Ανδρέα Γεωργούλη, θα παρουσιάσουν παρασκευές συνταγών της περιοχής, με παραδοσιακό αλλά και πιο σύγχρονο τρόπο, ενώ το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει εδέσματα από τις συνταγές που θα ετοιμάζονται μπροστά του.

Την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Nomad chef Ανδρέας Λαγός του οποίου η  πολυετής μαγειρική φιλοσοφία  βασίζεται στην προώθηση και προβολή της Ελληνικής πρώτης ύλης και των Ελλήνων παραγωγών τον καθιστά ως το  ιδανικό πρόσωπο για την ανάδειξη της παραδοσιακής γαστρονομίας των Ιωαννίνων και την προβολή των προϊόντων τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την ενδιαφέρουσα εμπειρία αυτής της επίδειξης μαγειρικής τεχνοτροπίας, γευσιγνωσίας αλλά και οινογευσίας, θα έχει την ευκαιρία να βιώσει και μία επιλεγμένη ομάδα φιλοξενούμενων «opinion makers» (δημοσιογράφων, bloggers, influencers κ.α.), που απευθύνονται σε τουριστικές αγορές, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί δωρεάν φυλλάδιο με τις συνταγές που παρουσιάστηκαν στο «1ο Local Taste of Ioannina»

Πληροφορίες: localtasteofioannina@gmail.com

Γραφείο Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης δήμου Ιωαννιτών: 26510-37017.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/