Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Το επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος

 


Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων επισκέφθηκε, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου,  ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μάκη Χρυσοστόμου και τον γ.γ. Βασίλη Βασιλείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ θετικό κλίμα.

Μεταξύ πολλών  θεμάτων που συζητήθηκαν πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε στον κύριο Ριζόπουλο τους προβληματισμούς για τις αεροπορικές μεταφορές και την αδυναμία του αεροδρομίου να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες, το υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για αύξηση του τουρισμού και των εμπορικών μεταφορών.

Επίσης “αγκάθι” για τους επιχειρηματίες αποτελεί και το υψηλό ενεργειακό κόστος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου εξέφρασε την στήριξη του προς τους επαγγελματίες ενώ τους διαβεβαίωσε πως όλα παραπάνω θέματα βρίσκονται στο πρόγραμμα διακυβέρνησης των Οριζόντων Ηπείρου.

Με στενή και αγαστή συνεργασία Επιμελητηρίου και Περιφέρειας θα ξεπεραστούν όλοι οι σκόπελοι με απώτερο σκοπό την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου.

Επιπροσθέτως ο κύριος Ριζόπουλος τόνισε πως θα αλλάξει η προβολή των προϊόντων στο εξωτερικό, με κατάργηση των εκθέσεων και ανάληψη ενεργού ρόλου των επιμελητηρίων της Ηπείρου και όπου απαιτηθεί συνεργασία  με διακρατικά επιμελητήρια.

Υπογράμμισε την ανάγκη σύστασης χρηματοδοτικών εργαλείων για μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ τόνισε πως λύση στο ενεργειακό κόστος αποτελεί το φυσικό αέριο και οι αποσυμπuκνωτές CNG διότι δεν μπορούμε να αναμένουμε τους αγωγούς.

Τον κύριο Ριζόπουλο συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Ιωαννίνων Ιορδάνης Ιωαννίδης, Δημήτρης Παππάς, Άλκης Λάνταβος και ο στενός συνεργάτης του κυρίου Ριζόπουλου Ηλίας Πεντάζος.