Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Μια τελευταία οφειλόμενη απάντηση

 


Ένα μήνα μετά την απόφαση του Δ.Σ. του ΠΓΝΙ για την συνεργασία της ΕΠΡΟΨΗΥ με την Ψυχιατρική Κλινική και την στιγμή που το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ προσπαθούν άρον άρον να συμμαζέψουν τα απόνερα από το ολίσθημα στο οποίο περιέπεσαν, διάλεξε το τοπικό ΠΑΣΟΚ να συρράψει και να αναπαραγάγει δημοσιεύματα των ημερών.

Πάει πολύ οι συμπρωταγωνιστές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου  που έκλεισαν 11 νοσοκομεία, έβαλαν σε διαθεσιμότητα 15.000 εργαζόμενους και απέλυσαν 3.000 διαλύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, να κουνάνε το δάκτυλο και να χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης. Και προφανώς στη φαντασία τους να ανακαλύπτουν «επισύνδεση» Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα της ΕΠΡΟΠΨΥΗ. Γίνονται δε, ακόμη πιο προκλητικοί όταν ξεχνούν ότι είναι αυτοί που θεσμοθέτησαν και κατοχύρωσαν με νόμους τις ΑΜΚΕ παραχωρώντας τους σχεδόν το σύνολο των υποστηρικτικών δομών στην Ψυχική υγεία εδώ και 30 χρόνια. Από τότε βέβαια δεν έγινε καμία καταγγελία ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ.

Θα συμφωνήσουμε με το τοπικό ΠΑΣΟΚ, (αλλά και με το ΚΚΕ) ότι είναι «απαράδεκτο η χρηματοδότηση να κατευθύνεται σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρία κι όχι στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μόνο που για αυτό φρόντισε η κυβέρνηση της Ν.Δ που έχει πάρει τη Πολιτική Απόφαση  τα χρήματα που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορούν Ανάπτυξη Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και άλλες παρεμβάσεις, να γίνουν ΜΟΝΟ  από ΑΜΚΕ-ΝΠΙΔ ή σε συνέργεια με ΝΠΔΔ, αποκλείοντας τη δυνατότητα ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ παρεμβάσεων Δημόσιων Δομών για την Ανάπτυξη των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Η σχετική διάταξη πέρασε από την Βουλή τον Απρίλιο του 2022, αλλά ούτε τότε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ το κατήγγειλε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  διατύπωσε και στην Βουλή την  πολιτική διαφωνία του στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο.

Παραπέμπουμε λοιπόν τα στελέχη  του τοπικού ΠΑΣΟΚ, στην ανακοίνωση  του Τομέα Υγείας  της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για το θέμα και την καλύτερη ενημέρωσή του, και θα συνιστούσαμε να είναι πιο προσεκτικοί και καλύτερα ενημερωμένοι, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα ότι δυστυχώς στην κυβέρνηση εξακολουθεί και είναι η Ν.Δ.

 Το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο όσο και να το επιδιώκουν κάποιοι, δεν θα περάσει.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.