Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η Αντιπολίτευση καταγγέλλει καθυστερήσεις στο Δήμο Ζίτσας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η παράταξή μας εδώ και μήνες έχει θέσει επανειλημμένα προς τη δημοτική αρχή με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή το ζήτημα με το δημοτικό ακίνητο (κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενώνα) στην Κοινότητα Ζίτσας που παραμένει κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2019 λόγω αποχώρησης του τελευταίου μισθωτή. Κάτι που έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη αναστάστωση στην τοπική κοινωνία.
Φτάσαμε στον Μάιο του 2020 για να φέρει η δημοτική αρχή στην Οικονομική Επιτροπή ένα σχέδιο διακήρυξης. Η οποία διακήρυξη όμως ήρθε για να έρθει κατά τα κοινώς λεγόμενα αφού κατά παραδοχή του αρμόδιου Αντιδημάρχου υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με τον τελευταίο μισθωτή που δεν επιτρέπουν την δημοπράτησή του και θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος.
Η δημοτική αρχή φέρει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της διαδικασίας δημοπράτησης. Η παράταξή μας με συνέπεια κατέθεσε εμπεριστατωμένα και αναλυτικά τις σκέψεις, πρατηρήσεις και προτάσεις μας επί του σχεδίου διακήρυξης.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί επιτέλους τη σοβαρότητα του θέματος και να ολοκληρώσει τη διαδικασία με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι την εξυπηρέτηση των όποιων μικροσυμφερόντων.
Εμείς αποδείξαμε με τη στάση μας στην Οικονομική Επιτροπή στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε να μελετήσουμε τη διακήρυξη ότι αν ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου Ζίτσας το δημοτικό κατάστημα θα είχε ήδη νέο μισθωτή και θα ετοιμαζόταν να λειτουργήσει. Με τα τωρινά δεδομένα όμως εύλογα ανησυχούμε για την δυνατότητα λειτουργίας του εντός του καλοκαιριού με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία. Κύριοι της πλειοψηφίας Διοικήστε επιτέλους.