Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Ο Γ. Σούρλας κοντά στους μαθητές των μειονοτικών σχολείων της Βορείου Ηπείρου


Από  τους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου ο Γ. Σούρλας, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, που παρευρέθηκε στην δωρεά σχολικού λεωφορείου και στην έναρξη προγράμματος προληπτικού ιατρικού ελέγχου για τους μαθητές των μειονοτικών σχολείων, δήλωσε:
«Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων έχει την αμέριστη συνδρομή των Βορειοηπειρωτών στην προσπάθεια αναζήτησης των πεσόντων που παραμένουν άταφοι στα πεδία των μαχών, όπως άλλωστε είχαν και οι μαχητές κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο, συμπαρίσταται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης.   
Συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των μαθητών των μειονοτικών σχολείων της  Β. Ηπείρου:
Με την δωρεά σχολικού λεωφορείου στο Σχολείο Βουλιαρατών του δήμου Δρόπολης, για να σταματήσει η ταλαιπωρία μετακίνησης των μαθητών από τα γειτονικά χωριά.
Με την έναρξη προληπτικού ιατρικού ελέγχου  στους μαθητές των μειονοτικών σχολείων και όπου διαπιστωθούν προβλήματα  θα υπάρξει μέριμνα για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο και θεραπευτική αντιμετώπιση.
Ευχαριστούμε τον κ. Γ. Ξηραδάκη, υποψήφιο  Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά και δωρεάν διάθεση του σχολικού λεωφορείου, ο οποίος διακρίνεται για τις εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες και κατά το παρελθόν έμπρακτα ανταποκρίθηκε  στην έκκληση της Ένωσης  για την στήριξη των μειονοτικών σχολείων.
Ευχαριστούμε τον Καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στέφανο Φούσσα, επικεφαλή κλιμακίου εννέα γιατρών οι οποίοι άρχισαν από τους Βουλιαράτες τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο των μαθητών των μειονοτικών σχολείων.
Ο Γ. Σούρλας επισήμανε ιδιαίτερα την παρουσία και την συμβολή στην προσπάθεια αυτή του κ. Αντώνη Φούσσα, πρ. Υπουργού που ηγείται της πρωτοβουλίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος του Αργυροκάστρου κ. Λάμπρος Κακίτσης, ο Δήμαρχος Δρόπολης κ. Αχιλλέας Ντέτσικας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουλιαρατών  κ. Κουρεμένος και ο δωρητής κ. Γ. Ξηραδάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο τoυ  Propeller Club και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr