Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές διαρρήξεις - κλοπές, που έγιναν το ίδιο βράδυ σε σπίτια και τροχόσπιτο στην περιοχή του Μύτικα Πρέβεζας


Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα
Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα κλοπής και απείθεια
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διαδοχικές υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών, που έγιναν το ίδιο βράδυ σε σπίτια και τροχόσπιτο στην περιοχή του Μύτικα Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (15-04-2019) τα ξημερώματα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης βραδινές ώρες της 14/15-04-2019 διέπραξε στην περιοχή του Μύτικα Πρέβεζας τις παρακάτω διαρρήξεις - κλοπές:
διέρρηξε μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε χρυσαφικά
διέρρηξε δύο μονοκατοικίες με σκοπό την κλοπή, έγινε όμως αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες και τράπηκε σε φυγή,
διέρρηξε μονοκατοικία και αφού ερεύνησε το χώρο δεν αφαίρεσε κάποιο αντικείμενο
διέρρηξε τροχόσπιτο, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει αντικείμενα
Τα κλεμμένα χρυσαφικά βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους.
Επίσης, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο 33χρονος δράστης στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen καθώς και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών και χρηματικής ποινής -3.000- ευρώ, για απόπειρα κλοπής και απείθεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.