Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Προχωράει η δημιουργία σκοπευτηρίου στην Τ.Κ. Δελβινακίου


Τις προοπτικές να αναδειχθεί σε σκοπευτήριο που θα φιλοξενεί ακόμη και πανελλήνιες διοργανώσεις έχει ο χώρος του πρώην ελικοδρομίου Δελβινακίου σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου επισκέφθηκε τον χώρο συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Γαλίτση, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Γιούνη, τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Δελβινακίου κ. Μιχάλη Μάγκο, το μέλος της Ομοσπονδίας κ.  Παναγιώτη Τσαρουχάκη, το μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Τσιάβο και τον αθλητή κ. Πολυδεύκη Γκουρομέτσιο και κατά την επίσκεψη διεφάνη η καταλληλότητα του χώρου που σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου «είναι σχεδόν έτοιμος να φιλοξενήσει την πρώτη διοργάνωση».
Ο Δήμος Πωγωνίου  έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για αποχαρακτηρισμό του σημείου καθώς δεν απαιτήθηκε ποτέ η λειτουργία του ελικοδρομίου προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθεί ως χώρος άθλησης και συγκεκριμένα ως σκοπευτήριο.
«Ο αθλητικός τουρισμός γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη άνθηση. Πολλές περιοχές έχουν εκμεταλλευτεί το γεγονός διοργανώνοντας δράσεις και αγώνες που προσέλκυσαν εκατοντάδες αθλητές – τουρίστες οι οποίοι συνοδευόμενοι από τις οικογένειες και το φιλικό τους περιβάλλον συνέδραμαν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος και η λειτουργία ενός σκοπευτηρίου μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης αθλητών και επισκεπτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διαμόρφωση του χώρου και τη λειτουργία του από το Σκοπευτικό Όμιλο Ιωαννίνων.
«Είναι μία κίνηση που θα αναδείξει τις δυνατότητες της περιοχής μας να φιλοξενεί αθλητικούς αγώνες που συγχρόνως θα προσφέρουν οικονομική ανάπτυξη μέσω της μεγάλης επισκεψιμότητας. Στο σκοπευτήριο που θα δημιουργηθεί στην Τ.Κ. Δελβινακίου θα μπορούν να προπονούνται τα μέλη του που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του βορείου τμήματος του Νομού καθώς και νέα μέλη που θα εγγραφούν από την περιοχή» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης.
«Ο Σκοπευτικός Όμιλος Ιωαννίνων έχει εξαιρετική αγωνιστική δράση και είναι ευχής έργον η συνεργασία μας στην κατεύθυνση προώθησης του συγκεκριμένου αθλήματος. Παράλληλα, θα μπορεί ο χώρος να χρησιμοποιηθεί και σαν τόπος διεξαγωγής επιμορφωτικών διαλέξεων, σεμιναρίων, εκδηλώσεων εκτός αγώνων, που αφορούν τα αντικείμενα του Ομίλου και φυσικά για την διοργάνωση αγωνιστικών καθαρά εκδηλώσεων ενταγμένων στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ομίλου και της Ομοσπονδίας οι οποίες θα μπορούσαν να συνδυαστούν λόγω θέσεως και με δραστηριότητες αθλητικού τουρισμό» υπογράμμισε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ