Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Δροσοπηγή Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, χθες (13-03-2019) το μεσημέρι, στην περιοχή της Δροσοπηγής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Μικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης Ιωαννίνων, δύο άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για δύο 25χρονους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής στην χώρα, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με κύκλωμα που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή ποσοτήτων κάνναβης, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου και την εν συνεχεία διακίνηση σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.
Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στο πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα, (50) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (68) κιλών και (800) γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-68- κιλά και -800- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών,
το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ και
δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.