Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Θανάσης Μποζιάρης: Όταν περισσεύει η απραξία και το παραμύθι πάει … σύννεφο!!!


Την 31-12-2010 παραδώσαμε – ο πρ. Δήμος Δελβινακίου- στον καλλικρατικό Δήμο Πωγωνίου έτοιμους για χρήση και τους αναδασμούς Μαυροπούλου, Χρυσόδουλης, Αργυροχωρίου καθώς και Ορεινού – Ξηροβάλτου-Ποντικατών.
Παρά την προσπάθειά μας δεν μπορέσαμε να κάνουμε και τον αναδασμό των Κτισμάτων. Για τούτο η αντιπολίτευση τότε στο Δήμο Δελβινακίου και έκτοτε μέρος της δημοτικής αρχής Δήμου Πωγωνίου μάς κατέκρινε «τα νερά του Ρογοζίου δεν είναι για νερόμυλους αλλά για αναδασμούς..» και είχε δεσμευτεί ότι το έργο αυτό θα ήταν πρώτο μέλημά της.
Μάλιστα το είχαν εξαγγείλει και στο προεκλογικό Πρόγραμμα 2010 του νυν Δημάρχου.
Το αντιγράφω για να διαπιστωθεί (και ως προς αυτό) ο βαθμός αξιοπιστίας και απραξίας αυτής της δημοτικής αρχής.
Έγραφαν, λοιπόν, τότε:
«ΓΕΩΡΓΙΑ:
Θα αγωνιστούμε για
-την ολοκλήρωση και επέκταση των αναδασμών κάμπου Κτισμάτων- Νεοχωρίου, τριγώνου γέφυρας Χαραυγής- ριζά Στρατίνιστας- Περιστερίου,
-Αξιοποίηση του κάμπου Ορεινού- Ξηροβάλτου"…. κ.ά.λ. μεγαλεπήβολα!!!»
Πέρασαν από τότε 9 χρόνια και δεν είδαμε τίποτε από αυτά. Τελευταία μάλιστα (και συγκεκριμένα την 7-8-2016 σ΄εκείνα τα αλήστου μνήμης 2α εγκαίνια του Κέντρου Πολυφωνίας Κτισμάτων που έκανε ο νυν Δήμαρχος) και μετά την κατακραυγή των Κτισματιωτών είχαν εξαγγείλει και πάλιν (2η φορά) ότι ξεκινάνε αμέσως τον αναδασμό των Κτισμάτων!!!
Ούτε τον αναδασμό των Κτισμάτων θα κάνουν διότι ούτε βούληση έχουν ούτε και μπορούν. Απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο. 
Έπρεπε όμως να προκύψει και μια δικαιολογία. 
Και τη βρήκαν: …
Τώρα εξήγγειλαν ότι …ΘΑ κάνουν 3 υδροηλεκτρικά έργα- φράγματα στο Δήμο, το ένα στο Ρογόζι απ΄όπου θα αρδευόταν ο αναδασμός…
Και έτσι δικαιολογούν την απραξία τους.
Νομίζουν!