Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΟΠΕΚΑ: Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβληθούν την Τετάρτη 20 Μαρτίου, τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα, σε όλους τους δικαιούχους που πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες.
Τα ποσά των επιδομάτων θα πιστωθούν από την Τρίτη 19 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Αναλυτικά, στην πληρωμή θα συμπεριλαμβάνονται οι δικαιούχοι που είχαν πληρωθεί για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ στις 18 Ιανουαρίου 2019, καθώς και οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν από τους δήμους από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Με την επικείμενη πληρωμή του Μαρτίου, θα εξοφληθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019, καθώς και τα διατροφικά επιδόματα για τον Φεβρουάριο 2019.
Επίσης, θα εξοφληθούν και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής που χορηγούνταν από τους δήμους έως και το 2018 σε περίπου 2.000 δικαιούχους, όπως και τα επιδόματα ομογενών–προσφύγων που χορηγούνταν σε περίπου 9.000 δικαιούχους από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Η πληρωμή των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ, θα γίνει κανονικά μεταξύ 1-3 Απριλίου.