Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο κατά των μελών και φίλων του ΚΚΕ για το μνημείο στο Καλπάκι


Αθωώθηκαν πανηγυρικά τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς είχαν συλληφθεί στις 2 Ιούλη 2017 -ύστερα από κλήση του δημάρχου Πωγωνίου- κατά τη διάρκεια εργασιών για την τοποθέτηση της τιμητικής πλακέτας της ΚΝΕ προς τιμήν των κομμουνιστών φαντάρων και ναυτών μελών της ΟΚΝΕ, που βασανίστηκαν, αλλά έμειναν αλύγιστοι την περίοδο 1924-1934 στον «Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου».
Το έωλο κατηγορητήριο της «καταπάτησης δημόσιας έκτασης», το οποίο κινήθηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία, κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα από την έναρξη της διαδικασίας, με αποτέλεσμα όλοι οι «κατηγορούμενοι» να αθωωθούν.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια, καταγγέλλοντας τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «που δίνεται συνέχεια σε μια τέτοια δίωξη εναντίον στελεχών και φίλων του ΚΚΕ», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.
Όπως σημειώνει, το γεγονός ότι ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη, με έωλο κατηγορητήριο για κάτι που έγινε πριν δύο χρόνια και αφού είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου δείχνει ότι «οι διώξεις, η βία και η καταστολή, ενάντια σε όποιον δεν συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα, ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι και με την καθημερινή του δράση τιμά τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, είναι στην ημερήσια διάταξη για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Τα ΜΑΤ στην "Ανακύκλωση" και το "ΜΑΡΚΕΤ-ΙΝ", το χτύπημα της φοιτητικής κινητοποίησης στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, η άσκηση διώξεων με πρωτοφανή αντανακλαστικά στους αγωνιζόμενους αγρότες είναι μερικά μόνο από τα "παράσημα" της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν ότι έχει γίνει "ο πιο καλός ο μαθητής" του κεφαλαίου.
Παράσημα για να τα επιδεικνύει στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες του λαών, στον "διαβολικά καλό" Τραμπ και την Μέρκελ, στους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ με τους οποίους συγκυβερνούσε και στους ναζί χρυσαυγίτες με τους οποίους οι υπουργοί και οι βουλευτές του φωτογραφίζονταν δίπλα-δίπλα στο Καστελόριζο και σήμερα δήθεν καλούν σε “προοδευτικό μέτωπο” ενάντιά τους. 
Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό. Τα γαρίφαλα στην Καισαριανή και οι επισκέψεις στους τόπους θυσίας κομμουνιστών, αριστερών, πραγματικών πατριωτών και αγωνιστών, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τη βρώμικη δουλειά που έβγαλε όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης. 
Καλούμε κάθε έναν που αισθάνεται αριστερός, έντιμος, προοδευτικός τώρα να καταδικάσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην ανεχτεί άλλο στο όνομα μιας δήθεν "αριστεράς" και "προόδου", να λερώνονται αξίες, ιδανικά που γεννήθηκαν από γνήσιους και ανιδιοτελείς αγωνιστές.
Κάθε αγωνιστής, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, τώρα να συμπορευτεί με το ΚΚΕ! Να ισχυροποιήσουμε το ΚΚΕ παντού, στις καθημερινές μάχες και στις εκλογικές μάχες που έρχονται, για να βγει πιο ισχυρός ο λαός!».

ΠΗΓΗ: www.902.gr