Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις κακοτεχνίες στην ανάπλαση της Κεντρικής αγοράς Παρακαλάμου


Έχω υποχρέωση και καθήκον διότι μου το λέει η συνείδηση μου να καταγγείλω στην κοινή γνώμη κάθε υπεύθυνο που συνέβαλε να γίνει αυτό το «επικίνδυνο» έργο στον Παρακάλαμο που μπορώ να το πω μέχρι και «εγκληματικό».
Αναφέρομαι στο έργο «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ (1η ΦΑΣΗ ΑΠΟ ΟΙΚ.ΓΚΟΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΛΙΜΠΟΥΣΔΑ» με κωδικό 3770013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος 2007-2013.
Καταγγέλλω την μη ορθή και σύμφωνα με την μελέτη του συγκεκριμένου έργου για το οποίο δαπανήθηκαν το ιδιαίτερα μεγάλο ποσό των 1.200.000 ευρώ.
Την μη ορθή υλοποίηση του έργου και τον ανάδοχο που το εκτέλεσε αυτό, καθώς δεν χρησιμοποίησε κατάλληλα υλικά ενώ επίσης αυτά δεν τοποθετήθηκαν ορθά με αποτέλεσμα όλο το έργο να εμφανίζει σοβαρά προβλήματα μέχρι και άκρως επικίνδυνο για την ζωή μας.
Μέχρι τώρα έχουν σπάσει τα χέρια τους και τραυματιστεί πάρα πολλοί συγχωριανοί.
Την έλλειψη οποιαδήποτε ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές για την ορθή υλοποίηση του έργου σύμφωνα με την μελέτη, με αποτέλεσμα την μη ορθή χρησιμοποίηση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων και το οποίο πρόσθεσε πάρα πολλά προβλήματα με την  λειτουργία του και χωρίς να συμβάλλει στην καλυτέρευση της ζωής, ως η πινακίδα ανάγραφε!
Επίσης σε παρατήρηση κατά τον χρόνο κατασκευής του έργου για τις εμφανείς κακοτεχνίες, η απάντηση των αρμόδιων ήταν  να μην μιλάμε γιατί θα μας ζητήσουν οι Ευρωπαίοι τα χρήματα πίσω.
Το συγκεκριμένο έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρώπη με 1.200.000 ευρώ και έπρεπε να υλοποιηθεί μεταξύ του 2007-2013, αλλά καθυστέρησε και υλοποιήθηκε  2016-17.
Άρα υπήρχε σκοπιμότητα.
Η δε ζωή του έργου πρέπει να φτάνει τα πενήντα χρόνια.
Δυστυχώς το έργο πέρα από τα πολλά προβλήματα που μας δημιούργησε έχει αρχίσει να χαλάει σε πολλά σημεία.
Το 2017 ο τέως Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε σε μια συνέντευξη ότι  «στην Ελλάδα δίνουμε χρήματα για έργα για το λαό της και έργα δεν βλέπουμε…).
Επιτέλους ας τολμήσουμε να αντιδράσουμε και να διορθώσουμε από το «αίσχος».

Χάσκος Αθανάσιος