Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

KKE: Σχόλιο για τις συναντήσεις του πρωθυπουργικού γραφείου

Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι δίκαιη

Η κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Ιωαννίνων προσπαθεί μέσω αντιπροσωπείας του πρωθυπουργικού γραφείου να φιλοτεχνήσει το «κοινωνικό πρόσωπο» οργανώνοντας συναντήσεις με διάφορους φορείς του νομού μπροστά στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα κάνει στα Γιάννενα.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όμως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τέτοιου είδους συνέδρια αφού η όποια περιφερειακή ανάπτυξη θα έχει ως κίνητρο το κέρδος και όχι την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Γιατί σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη.
Εξ άλλου οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα νοιώθουν στο πετσί τους την εφαρμογή των παλιών και νέων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που έχουν παρθεί στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, με το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων τους, με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την απληρωσιά, τις ομαδικές απολύσεις, την φοροληστεία, την διατήρηση και επέκταση των διοδίων και πολλά άλλα που συνολικά χειροτερεύουν καθημερινά της ζωής τους.
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, τα ευρω-ΝΑΤΟικά κόμματα που συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα –υγιή ή όχι. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και έτσι ξεπερνά τις κρίσεις του.
Η μόνη κατάλληλη απάντηση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η μόνη υποδοχή που τους αρμόζει, είναι η οργάνωση και η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών,  το κτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας, η ενίσχυση και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να μπει τέλος στις θυσίες για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 28/9/2017
ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ