Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκφρασης

Η συνάντηση μας με την τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, ενώ όλοι μας μπορούμε να ευεργετηθούμε από τα δώρα της. Η τέχνη δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά δικαίωμα των πολλών. Η έκφραση δεν έχει όρια ούτε κανόνες που πρέπει να υπηρετηθούν. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από παιχνίδι, χαρά, συγκίνηση, απόλαυση καθώς και στιγμές ανεμελιάς και δημιουργίας, επισημαίνει ο ηθοποιός-δραματοθεραπευτής Γεράσιμος Δεστούνης.
«Η λέξη έκσταση» εξηγεί,  «σημαίνει την εκτός εαυτού στάση, αυτό είναι το ζητούμενο στον καλλιτέχνη κατά τις δημιουργικές στιγμές του, να φύγει από το γνωστό και το οικείο και να υπάρξει στο μυστηριακό άγνωστο. Αυτό θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε στο θεατρικό εργαστήρι, σ’ ένα χώρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης, αποδοχής και ανακάλυψης του παράδοξου της θεατρικής τέχνης.
Η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι μια πράξη “μετάφρασης” που επιτρέπει το πέρασμα από τον κόσμο του πνεύματος στον κόσμο των αισθήσεων, από το όνειρο και την έμπνευση στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό ο στόχος του εργαστηρίου θα είναι ένα μαγικό υποκριτικό ταξίδι με τη βοήθεια θεατρικών ασκήσεων και του αυτοσχεδιασμού προς την παράσταση. Μέσα από ασκήσεις και τεχνικές ο συμμετέχων θα έρθει σε επαφή με τις δημιουργικές εκφραστικές του δυνατότητες, ελεύθερος σε έναν επινοημένο κόσμο καλείται να γίνει συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ενδυματολόγος, να κάνει τη μουσική επιμέλεια κλπ, αντιλαμβανόμενος την ουσία της τέχνης σφαιρικά. Στον κόσμο του θεάτρου και της φαντασίας όπου όλα μπορούν να συμβούν, οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν τον δημιουργικό και παιχνιδιάρη εαυτό τους αλλά και τον συνάνθρωπο αφού θα προαχθεί η ομαδικότητα και η συνεργασία».


Τα μαθήματα ξεκινούν στις 10/10 και η ημέρα διεξαγωγής τους θα είναι η Τρίτη. Ώρα συνάντησης 7-10μμ. Ο τόπος συνάντησης θα είναι στην περιοχή Ψυρρή- Πλατεία Ηρώων  (100μ από το σταθμό του Μετρό Μοναστηράκι).
Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ + ΦΠΑ το μήνα.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στην υποκριτική από τους συμμετέχοντες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεις θέσεων  6977083583