Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Εθελοντική δράση Lets do it Greece από το Γυμνάσιο Δολιανών

Για μία ακόμη χρονιά το Γυμνάσιο Δολιανών συμμετείχε στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Lets do it Greece.
H δράση υλοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στην αυλή του σχολείου και περιελάμβανε καθαρισμό των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του σχολείου, αλλά και τον ευπρεπισμό της αυλής με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών (λάστιχα αυτοκινήτων) τα οποία μεταμορφώθηκαν σε αυτοσχέδιες γλάστρες. 
Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς συμμετείχαν με ενθουσιασμό έχοντας ως σύνθημα τη φράση: «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις». 
Εκφράστηκαν καλλιτεχνικά και εμπνεύστηκαν από την εθελοντική δράση που συμμετείχαν με τη δημιουργία ενός μεγάλου πανό με το οποίο θέλησαν να κάνουν γνωστή τη δράση τους.

Παράλληλα, στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στη δράση της Actionaid «Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου!», ένωσαν τη φωνή τους με τα σχολεία όλης της Ελλάδας τραγουδώντας ένα τραγούδι αφιερωμένο στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση. Η φετινή εκστρατεία της Actionaid δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη όλων στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνει μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας, γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.