Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Στον τελικό του “Young Business Talents” 2016-17 οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

          Την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα Λύκεια από το νομό Ιωαννίνων πέτυχαν στην περιφερειακή φάση του διαγωνισμού “Young Business Talents” (YBT) οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ.
          Η ομάδα “BRAINBOOK” των μαθητών της Α’ τάξης Λυκείου συμμετείχε στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας για τους μαθητές Λυκείων, που έχει καθιερωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης, ως ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο. Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 411 ομάδες μαθητών Λυκείων ολόκληρης της χώρας και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ με την πρωτιά τους, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ομάδων από 56 Λύκεια της επικράτειας.
          Οι μαθητές της ομάδας “BRAINBOOK” των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, μέσα από μια πρωτότυπη διαδικτυακή διαδικασία που διήρκησε 11 εβδομάδες, γνώρισαν βιωματικά τον κόσμο του επιχειρείν και μέσω του εξελιγμένου επιχειρηματικού προσομοιωτή (business simulator) 3ης γενιάς, έγιναν εικονικοί επιχειρηματίες, διαμόρφωσαν επιχειρηματικά σχέδια και έλαβαν επιχειρηματικές αποφάσεις για την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών τους.

          Την ομάδα “BRAINBOOK” αποτελούν οι μαθητές: Γκόκη Ελένη-Μαρία, Δουβανάς Κωνσταντίνος, Παπαντωνίου Ιωάννα και Σωτηροπούλου Έλενα, οι οποίοι συμμετέχοντας στο διαγωνισμό YBT, απέκτησαν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, που αποτελούν πολύτιμα εφόδια για το μέλλον.