Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με εκπροσώπους του κόμματος ΚΕΑΔ- Ομόνοια


Αριθ. Πρωτ. 3083   Αθήνα  7-3-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια των επαφών της με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2016, στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, έγινε συνάντηση του Προεδρείου της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών με εκπροσώπους του Αλβανικού μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ-Ομόνοια. 
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν οι, Γιώργος Δόσης Πρόεδρος, Κώστας Κωνής Αντιπρόεδρος, Κώστας Μάτσιας Έφορος Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Έφορος Δημοσίων Σχέσεων και Διονύσης Τσούτσης Ταμίας. 
Το ΚΕΑΔ-Ομόνοια εκπροσώπησαν οι, Γιώργος Τζομάκας Αντιπρόεδρος ΚΕΑΔ και μέλος του Προεδρείου της «ΟΜΟΝΟΙΑ», Αντώνιος Νέτσος μέλος της Κ.Ε. του ΚΕΑΔ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χιμαριωτών και Δημήτρης Ρίζος Πρόεδρος της Αδελφότητας Βαγγαλατιού.
Αντικείμενο της συζήτησης, που διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήσαν οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, τόσο, για όσους διαβιούν στην Ελλάδα, όσο και για αυτούς που διαβιούν στην Αλβανική επικράτεια και τα προβλήματα που ταλανίζουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα στις πατρογονικές της εστίες.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον, εκ μέρους των μελών του προεδρείου της Π.Σ.Ε. για τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, αναφορικά με το περιουσιακό ζήτημα, το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου.
Τα μέλη του Προεδρείου της Π.Σ.Ε. εκδήλωσαν την συμπαράσταση τους και την προθυμία να παράσχουν όποια υλική και ηθική υποστήριξη, τονίζοντας μάλιστα την σπουδαιότητα για την επικράτηση ενωτικού πνεύματος στους κόλπους της μειονότητας.
Τέλος το Προεδρείο της ΠΣΕ ανακοίνωσε τη διοργάνωση, τον μήνα Μάιο 2017, ημερίδα για το Βορειοηπειρωτικό και τις τρέχουσες εξελίξεις, όπου ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι της Ε.Ε.Μ. και γνώστες των ζητημάτων της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας θα παρουσιάσουν τις απόψεις και θέσεις τους για τα τρέχοντα ζητήματα, που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Ε.Μ. αλλά και τη πολιτική της Αλβανίας, απέναντι στην Μειονότητα και την Ελλάδα.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ