Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Διαδικτυακή παρέμβαση για τον σχολικό εκφοβισμό από το Γυμνάσιο Δολιανών

Δίωρη  διαδικτυακή παρέμβαση (τηλεκπαίδευση)  με θέμα «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό» πραγματοποιήθηκε  στο Γυμνάσιο Δολιανών την Παρασκευή 10-3-2017.
Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, η οποία έχει καθιερωθεί στις 6 Μαρτίου και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την επαγρύπνηση όλων των μελών της για έγκαιρη παρέμβαση σε θέματα ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.
υλοποίηση του διαδικτυακού προγράμματος «Ζήσε χωρίς εκφοβισμό»  έγινε από το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού,  με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable-Ενδυναμώνω» και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Γεώργιο Ράπτη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Δολιανών μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν με βιωματικό τρόπο σε ένα πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου του εκφοβισμού και την ενδυνάμωση δεξιοτήτων που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματικότερη διαχείρισή του.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εκπαιδεύτρια του προγράμματος κ. Βέρα Πρατικάκη, καθώς και την κ. Βίκυ Αντωνοπούλου για την άψογη συνεργασία και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασυνεργαστούμε στο προσεχές μέλλον.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δολιανών


Θεοδώρου Ελένη