Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Αυξημένο το φετινό επίδομα θέρμανσης για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος θέρμανσης οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα λάβουν από 100 έως 625 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι ορεινοί δήμοι «εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη ζώνη από αυτήν στην οποία εντάσσεται ο Νομός στον οποίο ανήκουν», άρα θα δικαιούνται την επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο για μεγαλύτερες ποσότητες.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ορεινός δήμος που ανήκει σε νομό ο οποίος κατατάσσεται στη Β΄ ζώνη, αντί για 15 λίτρα για τα οποία επιδοτήθηκε πέρυσι (ανά τμ) θα επιδοτηθεί φέτος για 25 τ.μ.
Με βάση την απόφαση:
Στην Α΄ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας η επιδότηση διαμορφώνεται στα 25 λίτρα ανά τετραγωνικό με μέγιστη ποσότητα επιδότησης τα 2.000 λίτρα για τον άγαμο και τα 2.500 λίτρα για τον παντρεμένο.
Στην Β΄ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής) η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με 1.200 λίτρα μέγιστη ποσότητα για τον άγαμο και 1.500 λίτρα για τον παντρεμένο.


Στην Γ΄ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου) η μεγίστη ποσότητα είναι 640 λίτρα για τον άγαμο και 800 λίτρα για τον παντρεμένο (με επιδότηση 8 λίτρα ανά τετραγωνικό) και Στην Δ΄ ζώνη (όπου κατατάσσονται οι νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων η επιδότηση είναι για πέντε λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο με μέγιστη ποσότητα τα 400 λίτρα για τον άγαμο και τα 500 λίτρα για τον παντρεμένο.
Για αιτήσεις που υποβάλλονται έως 31 Δεκεμβρίου 2016 και σε περίπτωση πολυκατοικίας εφόσον έχει γίνει η ενεργοποίηση πληρωμής, το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται έως 31 Ιανουαρίου 2017.

Για αιτήσεις που υποβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2017 το ποσό επιδόματος θέρμανσης που δικαιούνται οι αιτούντες βάσει των πραγματοποιηθεισών αγορών πετρελαίου θέρμανσης, αφού αφαιρεθεί ποσό προϋπολογισθέν για την ικανοποίηση των αιτήσεων που εμπίπτουν στα άρθρα 6 και 7 της παρούσας, καταβάλλεται έως 30 Ιουνίου 2017.