Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

50 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Πωγωνίου

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ για την επέκταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για συνολικά 274 δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση, «προωθείται η απασχόληση ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στους Δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων, με συγχρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Ν. 4152/2013 ως ισχύει».
Οι θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στους Δήμους της Ηπείρου είναι οι ακόλουθες:
Δήμος Ιωαννιτών: 598,
Δήμος Ζίτσας: 79,
Δήμος Ζαγορίου: 22,
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: 32,
Δήμος Μετσόβου: 33,
Δήμος Κόνιτσας: 34,
Δήμος Πωγωνίου: 50,
Δήμος Δωδώνης: 54,
Δήμος Ηγουμενίτσας: 141,
Δήμος Φιλιατών: 42,
Δήμος Σουλίου: 55,
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: 33,
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 37,
Δήμος Πάργας: 68,
Δήμος Νικολάου Σκουφά: 69,
Δήμος Ζηρού: 74,
Δήμος Πρέβεζας: 169 (μετείχε στη δεύτερη φάση του προγράμματος)
Δήμος Αρταίων: 230 (οι θέσεις καλύφθηκαν στην πρώτη πιλοτική φάση).


Ωφελούμενοι της δράσης είναι όσοι ανήκουν σε τουλάχιστον μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
• Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
• Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
• Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού -Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), άλλοτε «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων που θα απασχολήσει ο επιβλέπων φορέας στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα και τις ασφαλιστικές εισφορές (φορέα-Ωφελουμένου).
Συγκεκριμένα, για κάθε ωφελούμενο που θα τοποθετηθεί από τον επιβλέποντα φορέα για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί:
α) σε 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους ηλικίας 25 ετών και άνω και β) σε 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελουμένους ηλικίας κάτω των 25 ετών.
Οι άνεργοι, κατόπιν σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ, θα κληθούν να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στον ΟΑΕΔ μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από έναν μέχρι τρεις επιβλέποντες φορείς, όπως προβλέπει η εκάστοτε Πρόσκληση. Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr ) και μετά τη συμπλήρωσή της οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/ ) στον ΟΑΕΔ.

Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί στην οικεία Πρόσκληση.