Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ιωάννινα: Φιλικός αγώνας Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα-Παλαίμαχων FC Barcelona, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Ένα ταξίδι αλληλεγγύης στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν παλαίμαχοι παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στα Γιάννενα και θα δώσουν φιλικό με παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Η Επίσκεψη των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, θα περιλαμβάνει εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες και ένα παιχνίδι με τους παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα.
Θρύλοι του καταλανικού συλλόγου θα ταξιδέψουν στα Ιωάννινα στις 18 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσουν εργαστήρια ποδοσφαίρου μαζί με περίπου 150 αγόρια, κορίτσια και ενήλικες πρόσφυγες που διαμένουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας.
Επίσης, ο ΠΑΣ Γιάννινα και η Υ.Α. θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ένταξης. 
Οι παλαίμαχοι της Μπαρτσελόνα και του ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι το ίδιο απόγευμα.
Ο Σύλλογος των Παικτών της Barça επιθυμεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και να προωθήσει μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών τους.

To ταξίδι αυτό αποτελεί μέρος των δράσεων του Ιδρύματος και της Μπαρτσελόνα για τη στήριξη των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.