Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Σφαγείο κυνηγόσκυλων το Πωγώνι

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον η περιοχή Ρούψια Πωγωνίου!

Νέο περιστατικό μαρτυρικής δολοφονίας κυνηγόσκυλου, συνέβη δυστυχώς μόλις προχτές, το Σάββατο 5/11/2016. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νεαρό Σουάρες 1,5 χρονών, σκύλο Ελληνικό Ιχνηλάτη του συνάδελφου Σπύρου Δουβανά ο οποίος ανήκει στην ομάδα του  Κώστα Νατσίκου. 
Όλη η παρέα λοιπόν το πρωί της 5ης Νοεμβρίου βρέθηκε στα πέριξ της περιοχής Άνω Ραβένια (αρκετά μακριά από την λυκόπληκτη και επικίνδυνη πλέον Ρούψια, μιας και όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για άντρο λύκων και την αποφεύγουν) για κυνήγι αγριόχοιρου.
Έγιναν οι συνηθισμένες ενέργειες (κόψιμο της περιοχής, τοποθέτηση των καρτεριών κ.τ.λ) δόθηκαν οι τελευταίες απαραίτητες οδηγίες και η παγάνα ξεκίνησε, ωστόσο τα γουρούνια "έσπασαν" και κινήθηκαν προς την Ρούψια, με τα σκυλιά φυσικά από πίσω τους, οπότε αναγκαστικά ακολούθησαν και οι  κυνηγοί.

Κάποια στιγμή γύρω στις 13.30 και ενώ η παγάνα βρισκόταν σε εξέλιξη ο παγανιέρης μέσω του gps διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο άτυχο σκυλί είχε ξεμείνει αρκετά πίσω από τα υπόλοιπα και φαινόταν ακίνητο, νομίζοντας λοιπόν ότι έκανε στάμπα σε γουρούνι κατάφερε να πλησιάσει το σημείο και με φρίκη αντίκρισε το κατασπαραγμένο κουφάρι του τετράποδου συνάδελφου του.
Η παραπάνω ασύλληπτη φρικαλεότητα έρχεται να προστεθεί σαν άλλο ένα απλό περιστατικό στις δεκάδες των λυκοφαγωμένων κυνηγόσκυλων και είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει πλέον εδώ και μια πενταετία,σχεδόν σε όλη την χώρα καθώς συνεχώς παρουσιάζονται νέα θανατηφόρα κρούσματα κυρίως στην βόρεια αλλά και σε πάρα πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενδιαφέρονται, δεν ασχολούνται, την ίδια περίεργη αδιαφορία δείχνει και η δική μας Κ.Σ.Ε οπότε ο  ματωμένος κατάλογος των κατακρεουργημένων σκύλων μας συνεχίζεται και δυστυχώς δείχνει να μην έχει τέλος.
Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε ότι στην συγκεκριμένη ευρύτερη περιοχή της Ρούψιας στην θέση Ιταλός, έχουν θανατωθεί και κατασπαραχτεί με τον ίδιο μαρτυρικό τρόπο άλλα 6 γουρουνόσκυλα, με πλέον πρόσφατο θύμα στις 26/10/16 τον σκύλο του συνάδελφου Θανάση Μπρισίμη, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του Κώστα Γραμμόζη από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, όπως επίσης πρέπει να τονιστεί ότι την ίδια μέρα (26/10) στην ίδια περίπου περιοχή (προφανώς από άλλη αγέλη) κατασπαράχτηκε και η νεαρή Άλμα, η ποϊντερίνα του συνάδελφου Αλέξανδρου Τζάου.

Του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το www.iHunt.gr