Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κατάργηση Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης

Γιώργος  Αντων. Τσαβίδης
Εκτελωνιστής
Καστάνιανη . Πωγωνίου
Καστάνιανη  13-11-2016


   Οργή και αγανάκτηση διακατέχουν, τόσο εμένα, όσο και τους συγχωριανούς μου, αλλά και πάρα πολλούς Πωγωνήσιους, με την επικείμενη κατάργηση του Τμήματος Συνοριοφύλαξης Καστάνιανης. Οργή για τους εμπνευστές αυτής της απόφασης, και αγανάκτηση με την ευκολία που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις.
    Όμως, δυσάρεστη έκπληξη δοκίμασα και με την στάση του δημάρχου κ. Κ. Καψάλη. Παρακολουθώντας την τοπική ειδησεογραφία (ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, κ.α., των τελευταίων ημερών, διαπιστώνει κανείς την ανευθυνότητα; ή την αμετροέπεια του ανδρός.
    Ενώ διαβεβαίωνε, τόσο ο ίδιος όσο και τα «παπαγαλάκια» του, πως δεν συμβαίνουν όσα ο κ. Δ. Ντότης κατήγγειλε, ο ίδιος, εκ των υστέρων, αναγκάστηκε  να παραδεχτεί σε εφημερίδα των Γιαννίνων, ότι την προηγούμενη αρνούνταν. Μάλιστα προσπάθησε να μας καθησυχάσει, λέγοντας  πως, με μια αστυνομική περιπολία την ημέρα, θα είμαστε ασφαλείς.
Τι να πει κανείς; Και το χειρότερο, αποδείχτηκε πως ήταν γνώστης, καιρό πριν, των εξελίξεων αυτών. Ακόμη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δελβινακίου, δήλωνε άγνοια, για τις εξελίξεις.
   Οι μάσκες όμως «έπεσαν», και οι μεθοδεύσεις; του κ. δημάρχου, «βγήκαν» στο φως της δημοσιότητας. Αλλά φαίνεται πως ο κ. δήμαρχος, κράτησε μία μάσκα για τον εαυτό του.  Αυτή του ΙΑΝΟΥ, της αρχαίας ρωμαϊκής θεότητας, ο οποίος εμφανιζόταν με δυό πρόσωπα.
   Στανικώνωντας την επιστολή μου, δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ, είναι τόσο ανεύθυνος ο κ. δήμαρχος;
Γιατί εάν δεν είναι ανεύθυνος, τότε δυστυχώς είναι μάλλον ΜΗ  ικανός, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του τόπου.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Γιώργος  Αντ.  Τσαβίδης