Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή του Γιάννη Στέφου στον διοικητή της ΥΠΑ

Επιστολή του Γιλαννη Στέφου βουλευτή  ''ΣΥΡΙΖΑ'' Ν. Ιωαννίνων στον διοικητή της ΥΠΑ και απαντητική επιστολή
Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,
Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπως γνωρίζετε, είναι λειτουργικά προβληματικό κατά τους χειμερινούς μήνες λόγω της ομίχλης. Οι καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις των πτήσεων είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Οι τοπικοί φορείς, οι βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το οικονομικό, τεχνικό και εμπορικό επιμελητήριο έχουν επανειλημμένα διατυπώσει το αίτημα για αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου.
Παράλληλα, την περίοδο αυτή, οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ιωαννίνων κατά τρόπο, που να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Οι τοπικοί φορείς έχουν διαπιστώσει ένα αυξημένο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για την αποστολή ενός ικανού αριθμού επισκεπτών στην περιοχή.


 Το αεροδρόμιο –όντας το μόνο σε ολόκληρη την Ήπειρο- μπορεί να καταστεί ένας βασικός κόμβος μεταφοράς της τουριστικής κίνησης, η οποία θα εξασφαλίσει την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Προκειμένου, όμως, να επιτευχθεί αυτό, πέρα από τα υπόλοιπα έργα αναβάθμισης που λαμβάνουν χώρα την τρέχουσα περίοδο, χρειάζεται να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά του με ένα σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών.
Συνεπώς, θα σας παρακαλούσα να με ενημερώνατε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μετεγκατάστασης του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου και για την εξέλιξη και πιθανά χρονοδιαγράμματα της εγκατάστασης συστήματος Blue GNSS για την προσέγγιση αεροσκαφών, που υπάγεται στο πρόγραμμα Horizon 2020 της ΕΕ.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Στέφος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων

 Απαντητική επιστολή διοικητή ΥΠΑ

Στις 26/10/2016 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος απέστειλε επιστολή στον διοικητή της ΥΠΑ σχετικά με τα διαχρονικά προβλήματα του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Στην απαντητική του επιστολή, ο διοικητής της ΥΠΑ Κων/νος Λυντζεράκος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, η μετεγκατάσταση του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και τον Ιούνιο του 2017 το αεροδρόμιο θα διαθέτει ένα πλήρες σύστημα προσέγγισης αεροσκαφών, που θα αποκαταστήσει την πτητική του λειτουργικότητα. Η εξέλιξη αυτή μας προκαλεί βαθιά ικανοποίηση, διότι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ένα χρονίζον πρόβλημα βαίνει προς την οριστική του επίλυση.