Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

Ξεκινάει την Δευτέρα το νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους ηλικίας 30 - 49 από τον ΟΑΕΔ όπως είπε η διοικήτρια του Οργανισμού μιλώντας σε επίσκεψη της στην πόλη του Βόλου.
Όπως ανακοίνωσε η κ. Καραμεσίνη, την ερχόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη ανέργων 30-49 χρονών.
Οι ωφελούμενοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου, θα ανέρχονται σε 10.000 ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους. Επιπλέον εξήγησε ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων οφείλονται στο γεγονός ότι το ΕΣΠΑ οργανώνει τον τρόπο διαχείρισης των προγραμμάτων.
Σύντομα θα τρέξει ένα πρόγραμμα που αποκαλείται «επιταγή επανένταξης» και αφορά στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας εθελοντικά σε επίδομα εργασίας, πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια θα προκηρυχθούν προγράμματα κάλυψης του μισθολογικού κόστους των 4.000 νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας, αλλά και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε 274 Δήμους της χώρας. Θα πρέπει όμως πρώτα να ανακοινωθούν οι τελικές υπουργικές αποφάσεις από τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας.

ΠΗΓΗ: www.enikonomia.gr