Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Ι.

Πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016, συνάντηση του Διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.Υ.Ι.  με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Δ.Α Ιωαννίνων, ενώ τέθηκαν και καίρια ζητήματα όπως αυτό του μισθολογίου που αφορούν το σύνολο των ενστόλων πολιτών αυτής της χώρας.
Αναφορικά με τις μισθολογικές περικοπές που επεβλήθησαν με το Ν. 4093/2012 και οι οποίες σύμφωνα με αποφάσεις του Σ.Τ.Ε κρίθηκαν αντισυνταγματικές, τονίσθηκε από την πλευρά μας ότι τυχόν προώθηση προς ψήφιση από την Βουλή των Ελλήνων νέων αντισυνταγματικών διατάξεων στο όνομα του εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων θα πρέπει να συναντήσει και την δική του άρνηση ως άμεσα πολιτικού μας προϊσταμένου.

Επισημάνθηκε η υποχρέωση της πολιτείας για την πιστή εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν κυρίως την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων έτσι ώστε οι συνάδελφοί μας όχι μόνο να νιώθουν αλλά και να είναι σίγουροι, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους ότι είναι υγιείς.
Υπογραμμίστηκε η κατασπατάληση Αστυνομικών σε αλλότρια καθήκοντα, εις βάρους της ασφάλειας του πολίτη.
Τονίστηκε με σαφήνεια ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχει συχνά το προσωπικό όταν εκτελεί υπηρεσία με οχήματα ακατάλληλα και τα οποία δεν πληρούν προδιαγραφές ασφαλείας.
Ζητήθηκε επίσης η συνδρομή του στο επίμαχο θέμα που αφορά τις συντάξεις χηρείας αλλά και την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται σχετικά με το «επίδομα εξομάλυνσης διαζευγμένων».
Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός μας και την τεράστια προσφορά μας στο προσφυγικό, δήλωσε κατηγορηματικά αναφορικά με το μισθολόγιο και το επίδομα εξομάλυνσης ότι είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή διαχωρισμού και άνισης μεταχείρισης μεταξύ του προσωπικού των Ε.Δ και των Σ.Α, τονίζοντας για το δεύτερο ότι εγείρει θέμα αντισυνταγματικότητας.
Τέλος, για τα λοιπά ζητήματα που του ετέθησαν δήλωσε πως κατανοώντας τις εύλογες ανησυχίες μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.