Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 42χρονος υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και εμπρησμό

Ο δράστης πριν τη σύλληψή του, έβαλε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο, στο οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά, προκειμένου να εξαφανίσει τα στοιχεία
Κατασχέθηκαν περίπου 83 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (12-10-2016) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, κατηγορούμενος για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, εμπρησμό και απείθεια.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα το πρωί στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τον ελέγξουν.
Ο δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε στην εθνική οδό στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας το αυτοκίνητο αφού προκάλεσε πυρκαγιά σε αυτό προκειμένου να εξαφανίσει τα στοιχεία, και τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς και συνελήφθη.
Από την έρευνα του οχήματος προέκυψε ότι αυτό ήταν έμφορτο με ναρκωτικές ουσίες, στο χώρο των αποσκευών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της έρευνας, περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (83) κιλών και (206) γραμμαρίων.
Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.